Spaghetti og kødboller med asparges pesto
Pesto kan laves på tusinvis af måder og med alverdens ingredienser. Prøv med asparges og servér den grønne pesto til friskkogt spaghetti med hjemmelavede kødboller. Vi bruger oksekød til kødbollerne. Hakket lammekød er også godt.

- 4 Personer
- 30 Minutes
Fars
50 g | lyst brød |
1 dl. | vand |
1 tsk. | oksefond |
500 g | hakket oksekød |
1 stk. | æg |
1 stk. | løg |
1 tsk. | fint salt |
1 tsk. | knust peber |
1 stk. | smør og olie til stegning |
Pesto
100 g | grøn asparges |
50 g | parmesanost |
1 dl. | olivenolie |
tsk. | lys balsamicoeddike |
1 knsp. | knust chili |
300 g | spaghetti |
250 g | tomat |
200 g | asparges |
Sådan gør du
- 1.Del brødet i mindre stykker, og kom stykkerne i en skål med vand. Rør fond heri. Lad fond, vand og brød stå og trække i 5 minutter.
- 2.Rør kødet med brødet. Vend ægget i. Riv eller hak løget fint, og rør det i farsen. Kom salt og peber heri.
- 3.Tag vand på hænderne, og form runde kødboller. Gennemsteg dem i smør og olie på en pande.
- 4.Skær bunden af aspargesene, og kom dem i en blender sammen med ost, olie, eddike og chili.
- 5.Blend blandingen til pesto. Smag den til, og lad den stå.
- 6.Kog spaghettien.
- 7.Skær tomater i både, og svits dem i olie på en pande.
- 8.Kog de grønne asparges møre i cirka 1 minut.
- 9.Server pasta, kødboller, tomater og asparges med pesto.