ANNONCE ANNONCE aftensmad 25 opskrifter på aftensmad med ris og kød Kød og ris går godt i spænd, når aftensmaden skal serveres, og kød og ris kan være mange ting. Prøv for eksempel en ny slags wok, risotto eller ruller af rispapir med lækkert kødfyld. Her er 25 bud på middagsretter med kød og ris. snacks og tilbehør Ananassalsa med grøn chili, mynte og rødløg Ananassalsaen passer for eksempel godt til en stegt svinekotelet og ris. Saften trækker ud af ananassen, når den står, så spis den gerne hurtigst muligt. aftensmad Köfte i tomat med ris og ærter Köfte kaldes også for "tyrkiske frikadeller". Det er en saftig og krydret kødbolle, som smager bedst direkte fra grillen. Vi laver dem på panden sammen med tomatsovsen, det er også godt. Vil du forkæle dig selv lidt ekstra, så brug hakket lammekød. Opskrift Thai-fiskekager med citrongræs, kålsalat med ananas, sød chilisauce og ris aftensmad Crabcake med ris og bønner At blande ris og bønner er typisk for det caribiske køkken. Vælg gerne mørke bønner, så bliver kontrasten fin at se på. Opskrift Indisk mørbradbøf med auberginesalsa Til 2 voksne og 2 børn hovedret Friske forårsruller med krydret kyllingekebab Server de aflange lune kyllingkebabber og tilbehøret hver for sig, så hver især kan bygge sine egne friske forårsruller. aftensmad Indisk kylling med safran Vi inviterer kyllingen med i Orientekspressen og fanger den i en eksotisk gryde med smuk og smagfuld safran. Opskrift Gullasch med urter og ris Opskrift Kylling i cremet karrysauce med ris og haricots verts En skål med kogt ris, et halvt bæger creme fraiche og 1 ½ stegt kyllingebryst ligger i køleskabet og venter på at blive til dagens aftensmad. Opskrift Indisk lammegryde med ris og frisk koriander En skøn, krydret indisk lammegryde med ingefær, chili, kanel, nellike, spidskommen, koriander, garam masala og andre gode sager. Opskrift Mulligatawny – karrysuppe med kylling, svampe og ris aftensmad Friske sommerruller med bacondip Let, lille anretning, som kan gøres mere mættende, hvis du kommer strimler af kogt kylling, tofu eller rejer i. Sommerrullerne smager himmelsk med den salte bacondip. hovedret Sød og krydret sesamkylling Denne hurtige kyllingeret er også god tempereret – eventuelt til picnic eller lignende. Server da i små take away-bokse og med pinde for ekstra stemning. Når du tilbereder retten, så sørg for at koge risene først, så kan de stå og trække mens kyllingen forberedes. Opskrift Rødder og champignon med dijonkylling Prioriter fjerkræ, når du vælger mad fra Madpyramidens top. Husk masser af grøntsager til. aftensmad Feijoada En stor gryde med saft og kraft af forskellige slags kødudskæringer og bønner. Vi lader gryden simre i op til tre timer og serverer ris og svitset kål til. Opskrift Kålsalat og kyllingewok Lav en grov kålsalat og spis en wokret med kylling til. Når du spiser mest fra bunden, og mindst fra toppen af Madpyramiden, får du et varieret aftensmåltid. Opskrift Lammekød på spyd Opskrift Thaisalat med hakket gris, chili, lime, koriander og spidskål aftensmad Asiatisk millionbøf En taiwanesisk udgave af millionbøf. Her er den blandet med smukke, grønne edamamebønner, som giver ekstra fylde. Opskrift Chili con carne med chokolade og øl aftensmad Oksekød i kærnemælksmarinade med avocadomos og ajvar Ajvar er en serbisk relish, som laves af aubergine og rød peberfrugt. Lav den selv eller køb den færdig i din Coop-butik. frokost Friske forårsruller med oksekød og grønt Rispapir er perfekte til at rulle alskens lækre grøntsager og mørt kød ind i. Server dem altid med en lækker dip eller bare lidt soyasauce til for at give det hele ekstra smag. Opskrift Kylling med tomatiserede ris, chorizo og oliven aftensmad Mørbradgryde Mørbradgryden er et hit i mange hjem, og det forstår vi godt, da det er en rigtig Mormor-ret med gods i. Her får I opskriften på en klassisk mørbradgryde, som vi synes den er bedst, med både bacon, wienerpølser og paprika. En Mørbradgryde bør serveres med enten kartoffelmos eller kogte ris til, og vi anbefaler at lave en stor portion, så der er nok til flere dage. God fornøjelse! Opskrift Osso Buco a la milanesa ANNONCE ANNONCE Læs mere om aftensmad opskrifter
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du guldæsken og chokoladen? Vi trækker 50 vindere af en guldæske med chokolade Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.