Feijoada

En stor gryde med saft og kraft af forskellige slags kødudskæringer og bønner. Vi lader gryden simre i op til tre timer og serverer ris og svitset kål til.
Feijoada
  • 8 Personer

Ingredienser

500 g tørret kidneybønne
3 fed hvidløg
3 stk løg
4 spsk. olivenolie
750 g oksebov uden ben
200 g røget bacon i tern
400 g stegeflæsk
300 g kålpølser eller andre gode pølser
5 dl. purerede tomater
5 dl. vand
4 stk laurbærblade
12 stk peberkorn
- salt
6 dl. ris
1 stk. savoykål

Sådan gør du

  1. 1.Læg bønnerne i koldt vand ca. 12 timer.
  2. 2.Lad bønnerne dryppe af, og kom dem i en gryde.
  3. 3.Dæk med vand og kog op. Lad det koge og skumme i 10 minutter. Hæld det skummende kogevand fra, og kom bønnerne i en sigte. Tør gryden af.
  4. 4.Hak løg og hvidløg og svits i olie i gryden.
  5. 5.Skær kød og flæsk og pølser i mindre stykker. Kom lidt efter lidt indholdet i gryden, mens du svitser.
  6. 6.Kom nu tomat, vand, laurbærblade, peberkorn og salt i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i to en halv time.
  7. 7.Spæd løbende med vand, men ikke for meget. Der skal ikke være for meget væde. Smag til med salt og peber.
  8. 8.Kog risen efter anbefaling. Snit kålen helt fint og svits i olie på en pande. Server begge dele til retten.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad