Feijoada
- 8 Personer
Ingredienser
500 g | tørret kidneybønne |
3 fed | hvidløg |
3 stk. | løg |
4 spsk. | olivenolie |
750 g | oksebov uden ben |
200 g | røget bacon i tern |
400 g | stegeflæsk |
300 g | kålpølser eller andre gode pølser |
5 dl. | purerede tomater |
5 dl. | vand |
4 stk. | laurbærblade |
12 stk. | peberkorn |
- | salt |
6 dl. | ris |
1 stk. | savoykål |
Sådan gør du
-
1Læg bønnerne i koldt vand ca. 12 timer.
-
2Lad bønnerne dryppe af, og kom dem i en gryde.
-
3Dæk med vand og kog op. Lad det koge og skumme i 10 minutter. Hæld det skummende kogevand fra, og kom bønnerne i en sigte. Tør gryden af.
-
4Hak løg og hvidløg og svits i olie i gryden.
-
5Skær kød og flæsk og pølser i mindre stykker. Kom lidt efter lidt indholdet i gryden, mens du svitser.
-
6Kom nu tomat, vand, laurbærblade, peberkorn og salt i gryden. Læg låg på, og lad retten simre i to en halv time.
-
7Spæd løbende med vand, men ikke for meget. Der skal ikke være for meget væde. Smag til med salt og peber.
-
8Kog risen efter anbefaling. Snit kålen helt fint og svits i olie på en pande. Server begge dele til retten.