Friske forårsruller med krydret kyllingekebab
HOVEDRET

Friske forårsruller med krydret kyllingekebab

Server de aflange lune kyllingkebabber og tilbehøret hver for sig, så hver især kan bygge sine egne friske forårsruller. 
  • 5 Personer

Ingredienser

600 g hakket kyllingekød
4 stk. fintsnittede forårsløg
1 dl. finthakket koriander
0.5 dl. finthakket mynte
2 fed finthakkede hvidløg
1.5 spsk. havsalt
2 spsk. ristede sesamfrø
1 spsk. citronsaft
0.5 tsk. spidskommen
1 tsk. garam masala
2 spsk. neutral olie + ekstra til stegning

Tilbehør:

- rispapir til friske forårsruller
- friske krydderurter f.eks. thaibasilikum, koriander & mynte
- frisk mango
- risnudler
- fintsnittet frisk chili
- forårsløg, finthakket
- sød chilisauce
- grøntsager Der kan tilføjes fintsnittede grøntsager efter eget ønske, f.eks. agurk, gulerod og avocado er lækkert.

Sådan gør du

  1. 1
    Bland alle ingredienserne til kyllingekebabberne og ælt dem godt sammen, til farsen er blød og sammenhængende. Lad kødet hvile, mens tilbehøret gøres klar. Forårsløg og chili snittes fint, nudlerne koges efter anvisninger på pakken, og krydderurterne skylles.
  2. 2
    Form farsen til aflange kødboller, og steg dem på pande ved middelvarme, til de er gyldne og gennemstegte. Server dem lune sammen med tilbehøret, så hver især kan lave sig sine egne forårsruller.