Oksekød i kærnemælksmarinade med avocadomos og ajvar
AFTENSMAD

Oksekød i kærnemælksmarinade med avocadomos og ajvar

Ajvar er en serbisk relish, som laves af aubergine og rød peberfrugt. Lav den selv eller køb den færdig i din Coop-butik. 
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g stroganoff-kød i strimler
l. Kærnemælk
1.5 tsk. fint salt
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
1 tsk. honning
- olie til stegning
3 dl. basmatiris
2 stk. avocadoer
1 stk. lime
1 glas ajvar mild
- frisk basilikum

Sådan gør du

  1. 1
    Bland alle ingredienserne i en beholder (stor nok til både kød og marinade).
  2. 2
    Kom kødet i marinaden (alt kødet skal være dækket af marinaden) og sæt det hele på køl i 48 timer (vend kødet efter 24 timer).
  3. 3
    Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af, inden du steger det i olie på en pande.
  4. 4
    Brun kødet i olie på en pande. Steg det, til det er godt gyldent.
  5. 5
    Kog ris efter anvisning på emballagen.
  6. 6
    Mos avocado og smag til med limesaft.
  7. 7
    Server kødet på en bund af ris, dryp stegesky på.
  8. 8
    Hertil avocadomos, ajvar og basilikum.