Oksekød i kærnemælksmarinade med avocadomos og ajvar

Ajvar er en serbisk relish, som laves af aubergine og rød peberfrugt. Lav den selv eller køb den færdig i din Coop-butik. 
Oksekød i kærnemælksmarinade med avocadomos og ajvar
  • 4 Personer

Ingredienser

800 g stroganoff-kød i strimler
l. Kærnemælk
1.5 tsk. fint salt
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. timian
1 tsk. rosmarin
1 tsk. honning
- olie til stegning
3 dl. basmatiris
2 stk avocadoer
1 stk. lime
1 glas ajvar mild
- frisk basilikum

Sådan gør du

  1. 1.Bland alle ingredienserne i en beholder (stor nok til både kød og marinade).
  2. 2.Kom kødet i marinaden (alt kødet skal være dækket af marinaden) og sæt det hele på køl i 48 timer (vend kødet efter 24 timer).
  3. 3.Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af, inden du steger det i olie på en pande.
  4. 4.Brun kødet i olie på en pande. Steg det, til det er godt gyldent.
  5. 5.Kog ris efter anvisning på emballagen.
  6. 6.Mos avocado og smag til med limesaft.
  7. 7.Server kødet på en bund af ris, dryp stegesky på.
  8. 8.Hertil avocadomos, ajvar og basilikum.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad