Oksekød i kærnemælksmarinade med avocadomos og ajvar
Ajvar er en serbisk relish, som laves af aubergine og rød peberfrugt. Lav den selv eller køb den færdig i din Coop-butik.

- 4 Personer
Ingredienser
800 g | stroganoff-kød i strimler |
l. | Kærnemælk |
1.5 tsk. | fint salt |
1 tsk. | dijonsennep |
1 tsk. | timian |
1 tsk. | rosmarin |
1 tsk. | honning |
- | olie til stegning |
3 dl. | basmatiris |
2 stk | avocadoer |
1 stk. | lime |
1 glas | ajvar mild |
- | frisk basilikum |
Sådan gør du
- 1.Bland alle ingredienserne i en beholder (stor nok til både kød og marinade).
- 2.Kom kødet i marinaden (alt kødet skal være dækket af marinaden) og sæt det hele på køl i 48 timer (vend kødet efter 24 timer).
- 3.Tag kødet op af marinaden og lad det dryppe af, inden du steger det i olie på en pande.
- 4.Brun kødet i olie på en pande. Steg det, til det er godt gyldent.
- 5.Kog ris efter anvisning på emballagen.
- 6.Mos avocado og smag til med limesaft.
- 7.Server kødet på en bund af ris, dryp stegesky på.
- 8.Hertil avocadomos, ajvar og basilikum.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad