Ananassalsa med grøn chili,  mynte og rødløg
SNACKS OG TILBEHøR

Ananassalsa med grøn chili, mynte og rødløg

Ananassalsaen passer for eksempel godt til en stegt svinekotelet og ris. Saften trækker ud af ananassen, når den står, så spis den gerne hurtigst muligt.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 spsk. olivenolie
1 stk. lime (saften)
1 stk. ananas i små tern (1x1 cm)
0.5 stk. rødløg i meget små tern
4 stk kviste frisk mynte
4 stk koriander kviste (eller bredbladet persille)
2 stk grønne chilier (mild)
- salt
- peber

- sukker efter smag

Tilbehør:

- svinekotelet stegt/grillet
- kogte ris
- aspargesbroccoli dampet

Sådan gør du

  1. 1
    Rør olivenolie og limesaft sammen i bunden af en stor skål. Vend ananas og rødløg i.
  2. 2
    Hak urterne fint. Halver chilierne og fjern kernerne, hak også dem fint.
  3. 3
    Vend urter og chili i ananassen, lidt ad gangen. Smag mellem hver gang, så den ikke pludselig er for stærk.
  4. 4
    Smag til med salt, peber og evt. sukker. Stil salsaen på køl indtil servering eller server den straks. Saften trækkes ud af ananassen, når den står, så spis den gerne hurtigst muligt, så den ikke bliver sjasket.