Indisk kylling med safran
- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | økologisk kylling |
2 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | 5 cm ingefær |
50 g | cashewnød |
1 stk. | kanelstang |
1 tsk. | stødt kardemomme |
1 dåse | kokosmælk |
- | safran (1 brev) |
- | salt og peber |
1 stk. | citron |
3 dl. | basmatiris |
4 håndfulde | grønne blade, spinat eller salat |
1 dl. | vand |
Sådan gør du
-
1Skær kyllingen ud i bryst, vinger og lår.
-
2Fjern skindet fra kødstykkerne.
-
3Hak løg, hvidløg og ingefær groft og kom i en blender sammen med cashewnødder og 1 dl vand. Blend til en »pestolignende« pasta. Vend kyllingen heri.
-
4Har du tid, må den gerne ligge i køleskab natten over.
-
5Varm olie i en gryde og svits kardemomme og kanelstang heri.
-
6Kom nu kyllingen heri og svits godt.
-
7Kom nu kokosmælk og smuldret safran heri.
-
8Vend rundt og krydr med salt og peber.
-
9Læg låg på og lad kyllingen simre i ca. 30 minutter, indtil den er gennemstegt.
-
10Smag til med citronsaft.
-
11Tilbered risene efter anvisning på emballagen og server dem til kyllingen, den gode sauce og lidt friske blade.