Indisk kylling med safran
Vi inviterer kyllingen med i Orientekspressen og fanger den i en eksotisk gryde med smuk og smagfuld safran.

- 4 Personer
Ingredienser
1 stk. | økologisk kylling |
2 stk | løg |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | 5 cm ingefær |
50 g | cashewnød |
1 stk. | kanelstang |
1 tsk. | stødt kardemomme |
1 dåse | kokosmælk |
- | safran (1 brev) |
- | salt og peber |
1 stk. | citron |
3 dl. | basmati ris |
4 håndfulde | grønne blade, spinat eller salat |
1 dl. | vand |
Sådan gør du
- 1.Skær kyllingen ud i bryst, vinger og lår.
- 2.Fjern skindet fra kødstykkerne.
- 3.Hak løg, hvidløg og ingefær groft og kom i en blender sammen med cashewnødder og 1 dl vand. Blend til en »pestolignende« pasta. Vend kyllingen heri.
- 4.Har du tid, må den gerne ligge i køleskab natten over.
- 5.Varm olie i en gryde og svits kardemomme og kanelstang heri.
- 6.Kom nu kyllingen heri og svits godt.
- 7.Kom nu kokosmælk og smuldret safran heri.
- 8.Vend rundt og krydr med salt og peber.
- 9.Læg låg på og lad kyllingen simre i ca. 30 minutter, indtil den er gennemstegt.
- 10.Smag til med citronsaft.
- 11.Tilbered risene efter anvisning på emballagen og server dem til kyllingen, den gode sauce og lidt friske blade.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #indien