Indisk kylling med safran

Vi inviterer kyllingen med i Orientekspressen og fanger den i en eksotisk gryde med smuk og smagfuld safran.
Indisk kylling med safran
  • 4 Personer

Ingredienser

1 stk. økologisk kylling
2 stk løg
2 fed hvidløg
1 stk. 5 cm ingefær
50 g cashewnød
1 stk. kanelstang
1 tsk. stødt kardemomme
1 dåse kokosmælk
- safran (1 brev)
- salt og peber
1 stk. citron
3 dl. basmati ris
4 håndfulde grønne blade, spinat eller salat
1 dl. vand

Sådan gør du

  1. 1.Skær kyllingen ud i bryst, vinger og lår.
  2. 2.Fjern skindet fra kødstykkerne.
  3. 3.Hak løg, hvidløg og ingefær groft og kom i en blender sammen med cashewnødder og 1 dl vand. Blend til en »pestolignende« pasta. Vend kyllingen heri.
  4. 4.Har du tid, må den gerne ligge i køleskab natten over.
  5. 5.Varm olie i en gryde og svits kardemomme og kanelstang heri.
  6. 6.Kom nu kyllingen heri og svits godt.
  7. 7.Kom nu kokosmælk og smuldret safran heri.
  8. 8.Vend rundt og krydr med salt og peber.
  9. 9.Læg låg på og lad kyllingen simre i ca. 30 minutter, indtil den er gennemstegt.
  10. 10.Smag til med citronsaft.
  11. 11.Tilbered risene efter anvisning på emballagen og server dem til kyllingen, den gode sauce og lidt friske blade.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #indien