Sød og krydret sesamkylling
- 4 Personer
Ingredienser
2 spsk. | neutral olie evt. kokosolie |
500 g | hakket kylling |
- | flagesalt el. groft middelhavssalt |
5 fed | finthakkede hvidløg |
2 spsk. | frisk revet ingefær |
0.5 tsk. | chiliflager, tørrede kan udelades |
3 spsk. | brun farin eller muscovadosukker |
1.5 dl. | soyasauce |
4 spsk. | ristet sesamolie |
2.5 dl. | hønsefond |
1.5 spsk. | majsstivelse |
- | ristede sesamfrø |
8 stk | fintsnittede forårsløg |
Tilbehør:
- | jasminris alternativt ris efter eget valg |
- | aspargesbroccoli lynkogt |
- | fintsnittet rød chili |
Sådan gør du
-
1Varm olien godt op i en wok eller pande og tilsæt kyllingekødet. Brug en træske til at fordele kødet, så det bliver gennemstegt på alle sider.
-
2Tilsæt salt, hvidløg, chiliflager og ingefær og steg videre et minut ved medium høj varme.
-
3Skru ned og lad kødet simre mens farin, soya, sesamolie og 2 dl af hønsefonden piskes sammen for derefter at hældes over kyllingen.
-
4Rør den sidste halve dl hønsefond med majsstivelsen og tilsæt blandingen. Rør rundt og lad retten simre ved mellemhøj varme, indtil saucen er kogt ind. Det tager 2-3 minutter. Bliver den for tyk, tilsættes lidt ekstra hønsefond lidt ad gangen.
-
5Tilsæt sesamfrø og fintsnittede forårsløg, vend rundt og servér med friskkogte ris, frisk chili og broccolini.