Sød og krydret sesamkylling
HOVEDRET

Sød og krydret sesamkylling

Denne hurtige kyllingeret er også god tempereret – eventuelt til picnic eller lignende. Server da i små take away-bokse og med pinde for ekstra stemning. Når du tilbereder retten, så sørg for at koge risene først, så kan de stå og trække mens kyllingen forberedes.
  • 4 Personer

Ingredienser

2 spsk. neutral olie evt. kokosolie
500 g hakket kylling
- flagesalt el. groft middelhavssalt
5 fed finthakkede hvidløg
2 spsk. frisk revet ingefær
0.5 tsk. chiliflager, tørrede kan udelades
3 spsk. brun farin eller muscovadosukker
1.5 dl. soyasauce
4 spsk. ristet sesamolie
2.5 dl. hønsefond
1.5 spsk. majsstivelse
- ristede sesamfrø
8 stk fintsnittede forårsløg

Tilbehør:

- jasminris alternativt ris efter eget valg
- aspargesbroccoli lynkogt
- fintsnittet rød chili

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olien godt op i en wok eller pande og tilsæt kyllingekødet. Brug en træske til at fordele kødet, så det bliver gennemstegt på alle sider.
  2. 2
    Tilsæt salt, hvidløg, chiliflager og ingefær og steg videre et minut ved medium høj varme.
  3. 3
    Skru ned og lad kødet simre mens farin, soya, sesamolie og 2 dl af hønsefonden piskes sammen for derefter at hældes over kyllingen.
  4. 4
    Rør den sidste halve dl hønsefond med majsstivelsen og tilsæt blandingen. Rør rundt og lad retten simre ved mellemhøj varme, indtil saucen er kogt ind. Det tager 2-3 minutter. Bliver den for tyk, tilsættes lidt ekstra hønsefond lidt ad gangen.
  5. 5
    Tilsæt sesamfrø og fintsnittede forårsløg, vend rundt og servér med friskkogte ris, frisk chili og broccolini.