Crabcake med ris og bønner
AFTENSMAD

Crabcake med ris og bønner

At blande ris og bønner er typisk for det caribiske køkken. Vælg gerne mørke bønner, så bliver kontrasten fin at se på. 
  • 4 Personer

ingredienser

200 g kidneybønne
2 stk. fed hvidløg
1 stk. løg
2 dl. parboiled ris
- frisk papaya eller mango
- koriander
2 dåser krabbekød
1 stilk blegselleri
stk. rød peberfrugt
2 spsk. mayonnaise
2 spsk. rasp
1 stk. stort æg
- salt og peber
1 dl. rasp
4 spsk. olie

Sådan gør du

  1. 1
    Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
  2. 2
    Afdryp bønnerne, og kom dem i en gryde med vand.
  3. 3
    Kog op, og skum.
  4. 4
    Hak hvidløg og løg, og kom i kogevandet.
  5. 5
    Kog møre i ca 40 minutter.
  6. 6
    Sæt risen over efter anvisning på posen.
  7. 7
    Afdryp krabbekødet, og kom det i en skål.
  8. 8
    Hak selleri og peberfrugt i små tern, og vend med krabbekødet.
  9. 9
    Rør mayonnaise, rasp, æg, salt og peber i til en fars.
  10. 10
    Form farsen til 8 små »hakkebøffer«, og vend dem i rasp.
  11. 11
    Steg dem gyldne i olie.
  12. 12
    Skær mango eller papaya i tern, og vend med ris, bønner og koriander.
  13. 13
    Server til de lune crab cake.

Tip!

En klat creme fraiche, 
smagt til med lidt peberrod er godt til. At blande ris og bønner er typisk for hele det caribiske køkken. Nogle gange blandes det med ristet løg, blegselleri og paprika. Eller risen får smag fra citrongræs, og så vender man lidt ananas i.