Crabcake med ris og bønner
- 4 Personer
ingredienser
200 g | kidneybønne |
2 stk. | fed hvidløg |
1 stk. | løg |
2 dl. | parboiled ris |
- | frisk papaya eller mango |
- | koriander |
2 dåser | krabbekød |
1 stilk | blegselleri |
stk. | rød peberfrugt |
2 spsk. | mayonnaise |
2 spsk. | rasp |
1 stk. | æg store |
- | salt og peber |
1 dl. | rasp |
4 spsk. | olie |
Sådan gør du
-
1Læg bønnerne i vand efter anvisning på posen.
-
2Afdryp bønnerne, og kom dem i en gryde med vand.
-
3Kog op, og skum.
-
4Hak hvidløg og løg, og kom i kogevandet.
-
5Kog møre i ca 40 minutter.
-
6Sæt risen over efter anvisning på posen.
-
7Afdryp krabbekødet, og kom det i en skål.
-
8Hak selleri og peberfrugt i små tern, og vend med krabbekødet.
-
9Rør mayonnaise, rasp, æg, salt og peber i til en fars.
-
10Form farsen til 8 små »hakkebøffer«, og vend dem i rasp.
-
11Steg dem gyldne i olie.
-
12Skær mango eller papaya i tern, og vend med ris, bønner og koriander.
-
13Server til de lune crab cake.
Tip!
En klat creme fraiche, smagt til med lidt peberrod er godt til. At blande ris og bønner er typisk for hele det caribiske køkken. Nogle gange blandes det med ristet løg, blegselleri og paprika. Eller risen får smag fra citrongræs, og så vender man lidt ananas i.