Mørbradgryde

Mørbradgryden er et hit i mange hjem og det forstår vi godt, da det er en rigtig Mormor-ret med gods i. Her får i opskriften på en klassisk mørbradgryde, som vi synes den er bedst, med både bacon, wienerpølser og paprika. En Mørbradgryde bør serveres med enten kartoffelmos eller kogte ris og vi anbefaler at lave en stor portion, så der der nok til flere dage. God fornøjelse!
Mørbradgryde
  • 4 Personer

Ingredienser

150 g bacon i skiver
2 stk løg
150 g champignon
1 stk. svinemørbrad ca. 450 g
150 g wienerpølse
3 stk gulerødder i tern
1 tsk. paprika
1 dåse hakkede tomater
2.5 dl. piskefløde
- salt
- peber
- timian

Sådan gør du

  1. 1.Skær baconskiverne i små stykker, hak løgene fint, og skær de rengjorte champignon i skiver.
  2. 2.Svits det hele i en stor stegegryde.
  3. 3.Skær mørbraden ud i grove tern, og svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe. Skær pølserne i små stykker, og lad dem brune en smule af.
  4. 4.Tilsæt gulerødder, paprika, tomater og fløde, og lad det hele småkoge i ca. 35-40 minutter.
  5. 5.Smag til med salt og peber.
  6. 6.Drys med timian inden servering, og server eksempelvis kogte ris til retten.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad og #mad til 2 dage