Mørbradgryde
- 4 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser
150 g | bacon i skiver |
2 | løg |
150 g | champignon |
1 | svinemørbrad ca. 450 g |
150 g | wienerpølse |
3 | gulerødder i tern |
2 spsk. | tomatkoncentrat |
1 spsk. | paprika Mængden afhænger af hvor stærk du ønsker retten og mærket på paprika |
1 dåse | hakkede tomater |
3 dl. | piskefløde |
- | salt |
- | peber |
- | timian |
Sådan gør du
-
1Skær baconskiverne i små stykker. Hak løgene fint, og skær de rengjorte champignon i skiver.
-
2Svits det hele i en stor gryde.
-
3Skær mørbraden ud i grove tern, og svits kødet i gryden, til det har fået lidt stegeskorpe. Skær pølserne i små stykker, og lad dem brune en smule af sammen med kødet.
-
4Tilsæt tomatkoncentrat og paprika, og svits det i gryden et minuts tid, inden du tilsætter gulerødder, hakkede tomater og fløde.
-
5Lad det hele småkoge i ca. 30-35 minutter. Smag til med salt og peber.
-
6Drys med frisk timian inden servering, og server eksempelvis kogte ris eller kartoffelmos til retten.