Corona: Spis hjemme frokostinspiration - 15 opskrifter til frokosten derhjemme
Coronakrisen har ikke bare åbnet for hjemmekontoret, men også for hjemmekantinen, og ganske hurtigt er menuen med leverpostej- og spegepølsemadder blevet en smule ensidig. Men frygt ej: Samvirke kommer dig til undsætning med 15 opskrifter på lækker frokost, du kan lave derhjemme.
Pitabrød med fetacreme, rødbede og falafel
Pift de færdigkøbte pitabrød og falafler op med en hjemmelavet fetacreme og en smagfuld rødbedesalat. Husk handsker, når du ordner rødbeder, som afgiver en del farve.
Se opskriften
Tuntærte med squash og karry
Med tun og butterbeans kan tærten bruges til et hovedmåltid og gerne serveret med en grøn salat til. Tærten kan også bruges i madpakken eller serveres til frokost en dag.
Se opskriften
Majspandekage med grøntsagsrester
Lav dine egne små majspandekager og fyld dem med rester fra køleskabet. Det er en dejlig måde at undgå madspild på, og majspandekagerne smager skønt.
Se opskriften
Sandwich med skinke og kål
Et hurtigt måltid til én, eller du kan lave flere og lægge dem i picnickurven til en efterårstur til stranden eller i skoven for at plukke svampe. Spar lidt på senneppen, hvis børn skal spise med – og vælg endelig en grovkornet sennep til de voksne.
Se opskriften
Spinatsnegle
Her er en opskrift på virkelig godt indhold til madpakken. Spinatsneglene er hurtigt lavet med en færdigkøbt dej, frossen spinat og en pose revet ost. Lav en større mængde og frys dem hurtigt – så er de lige til at tage op aftenen før, de skal lægges i madkassen.
Se opskriften
Spidskål og kippers
En anderledes måde at spise sild på, nemlig som kippers med den milde spidskål og lidt salte kapers. Mums.
Se opskriften
Butterbeanspread med ærter
Denne butterbeanspread er fantastisk både i madpakken og til tapas. Spread'en er vegansk, og kan sagtens spises som den er ‒ men den smager også skønt under et stykke god skinke.
Se opskriften
Kold nudelsalat med rejer, kål og mango
Denne knasende salat er god i madpakken, så lav rigeligt af den.
Se opskriften
Hurtig restepizza
Alle kan lide pizza, og det føles ofte som en lille luksus, når det kommer på bordet. Derfor er det også genial restemad at lave pizza. I denne hurtige udgave kan du bruge færdigkøbte tortillapandekager som bund eller blot bruge en almindelig pizzabund, hvis du har god tid.
Se opskriften
Rødbedehummus med rygeost
Flot rød og blød hummus, der kan smøres direkte på brødet og sendes med i madpakken.
Se opskriften
Kålwraps med spicy tunsalat
En sprød, grøn og lettere utraditionel wrap, hvor krydret tunsalat rulles til en wrap med friske kålblade.
Se opskriften
Æggewraps med ost, skinke og sennepssalat
En mættende wrap, som smager af en mellemting mellem omelet og en parisertoast, ikke en dårlig kombination. De sennepsmarinerede salater giver ekstra smag og sprødhed.
Se opskriften
Vegansk mad: Sandwich med kikærtesalat
Her har jeg lavet en kikærtesalat, der minder lidt om tunsalat, og som indeholder en masse af de
der sunde fedtsyrer. Det er en o-megagod og sund måde at få sit skud omega-3. Og så smager
den bare dejligt. Opskriften stammer fra kogebogen "Veganske Livretter" skrevet af Thomas Erex.
Se opskriften
Cremede røræg
Bløde, cremede røræg kræver lidt tid og opmærksomhed, men bør være fast inventar på langt de fleste brunchborde.
Se opskriften
Spaghetti med rucolapesto og butterbeans
Lav en lækker vegetarret med spaghetti, hjemmelavet rucolapesto og de proteinrige og fiberfyldte butterbeans. Butterbeans er lækre i konsistensen og smager ikke melet, og så er de dejligt mættende.
Se opskriften














