Tuntærte med squash og karry
AFTENSMAD

Tuntærte med squash og karry

Med tun og butterbeans kan tærten bruges til et hovedmåltid og gerne serveret med en grøn salat til. Tærten kan også bruges i madpakken eller serveres til frokost en dag.
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. olivenolie
8 stk. filodej
1 stk. finthakket løg
1 stk. squash, i terninger
2 tsk. god karry
120 g kogte butterbeans evt. fra dåse
3 stk. æg
150 g creme fraiche 18%
6 stængler frisk hakket basilikum
lidt salt og sort peber
1 dåse tun i vand drænet

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 195/180 grader varmluft. Pensl et tærtefad med olie. Pensl hvert ark filodej med olie. Læg alle filoarkene i bunden af fadet, og fold overskydende dej ind i fadet, så kanten bliver tykkere end bunden.  
  2. 2
    Bag filodejen i ca. 7 min., til den er let gylden i kanten.  
  3. 3
    Varm imens resten af olien på en pande. Steg løg, squash og karry over middel varme i ca. 5-6 min., til grøntsagerne er møre. Tilsæt bønner, og steg 2 min. mere.  
  4. 4
    Pisk æg, cremefraiche, basilikum, salt og peber sammen i en skål. Vend de stegte grøntsager/bønner i æggemassen. Hæld blandingen over den forbagte filodej. Fordel tunen på toppen, og tryk den let ned i æggemassen.  
  5. 5
    Bag tærten i ca. 25 min., til æggemassen er stivnet og dejen er gylden. Server lun eller afkølet.