Tuntærte med squash og karry

Med tun og butterbeans kan tærten bruges til et hovedmåltid og gerne serveret med en grøn salat til. Tærten kan også bruges i madpakken eller serveres til frokost en dag.
Tuntærte med squash og karry
  • 4 Personer

Ingredienser

4 spsk. olivenolie
8 stk filodej
1 stk. finthakket løg
1 stk. squash, i terninger
2 tsk. god karry
120 g kogte butterbeans evt. fra dåse
3 stk æg
150 g creme fraiche 18%
6 stængler frisk hakket basilikum
lidt salt og sort peber
1 dåse tun i vand drænet

Sådan gør du

  1. 1.Tænd ovnen på 195/180 grader varmluft. Pensl et tærtefad med olie. Pensl hvert ark filodej med olie. Læg alle filoarkene i bunden af fadet, og fold overskydende dej ind i fadet, så kanten bliver tykkere end bunden.  
  2. 2.Bag filodejen i ca. 7 min., til den er let gylden i kanten.  
  3. 3.Varm imens resten af olien på en pande. Steg løg, squash og karry over middel varme i ca. 5-6 min., til grøntsagerne er møre. Tilsæt bønner, og steg 2 min. mere.  
  4. 4.Pisk æg, cremefraiche, basilikum, salt og peber sammen i en skål. Vend de stegte grøntsager/bønner i æggemassen. Hæld blandingen over den forbagte filodej. Fordel tunen på toppen, og tryk den let ned i æggemassen.  
  5. 5.Bag tærten i ca. 25 min., til æggemassen er stivnet og dejen er gylden. Server lun eller afkølet.
Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #forret, #weekend og gæster, #gæstemad og fest og #mellemmåltider