Rødbedehummus med rygeost
Flot rød og blød hummus, der kan smøres direkte på brødet og sendes med i madpakken.

- 4 Personer
Ingredienser
240 g | kogte kikærter (hjemmekogte eller svarende til 1 dåse kikærter) |
1 stk. | rødbede Kogt rødbede |
0.5 stk. | citron Brug saften fra en halv citron |
2 spsk. | rygeost |
2 spsk. | vand (evt. kogevandet fra kikærterne) |
2 spsk. | olivenolie |
1 stk. | hvidløg |
lidt | salt og lidt peber |
Sådan gør du
- 1.Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
- 2.Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med rødbede, citronsaft, rygeost, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
- 3.Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være nøddeagtig og balanceret, ikke fad og flad.
- 4.Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.
Se, hvad vi ellers skriver om: #frokost,
#passer til sæsonen,
#lette retter,
#få ingredienser,
#vegetar,
#tilbehør til kylling,
#picnic og #tapas