Rødbedehummus  med rygeost
FROKOST

Rødbedehummus med rygeost

Flot rød og blød hummus, der kan smøres direkte på brødet og sendes med i madpakken.
  • 4 Personer

Ingredienser

240 g kogte kikærter (hjemmekogte eller svarende til 1 dåse kikærter)
1 stk. rødbede Kogt rødbede
0.5 stk. citron Brug saften fra en halv citron
2 spsk. rygeost
2 spsk. vand (evt. kogevandet fra kikærterne)
2 spsk. olivenolie
1 stk. hvidløg
lidt salt og lidt peber

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl kikærterne under koldt vand, hvis de er fra dåse.
  2. 2
    Kom kikærterne i en foodprocessor eller minihakker sammen med rødbede, citronsaft, rygeost, vand og olivenolie. Blend til en ensartet, cremet og smørbar puré. Juster evt. konsistensen med en smule ekstra vand.
  3. 3
    Tilsæt hvidløg, salt og peber, lidt ad gangen. Blend mellem hver ingrediens, og smag. Smagen skal være nøddeagtig og balanceret, ikke fad og flad.
  4. 4
    Sæt den færdige hummus tildækket på køl indtil servering.