9 skønne opskrifter med hyldeblomst
Prøv en hyldeblomstsirup med en liflig smag af hyldeblomster og citrus – brug den på alt, pandekager, i cocktails og over sommeren til jordbær og kager. Eller hvad med en skøn og cremet jordbæris med sommerlig smag af hyldeblomst. Isene kan også støbes som ispinde.
Jordbæris med hyldeblomst
Skøn og cremet jordbæris med sommerlig smag af hyldeblomst. Isene kan også støbes som ispinde i stedet for, så giver opskriften 6-8 stk.
Se opskriften
Hyldeblomstkage med citronskum
En saftig kage med en nærmest mazarinagtig konsistens og en sød, aromatisk smag af hyldeblomster.
Se opskriften
Braiseret kylling med hyldeblomst
Mør og smagfuld kylling i en nærmest sursød sauce med hvidvin og hyldeblomst. Kan du ikke finde lårfilet, så kan du bruge kyllingelår med ben, og braiser i lidt længere tid, eller parter selv lårene og fjern benene.
Se opskriften
Sprød salat med mandler, persille og hyldeblomstdressing
Dressingen er nem at ryste sammen i et syltetøjsglas og gemme på køl til flere af sommerens lækre salater.
Se opskriften
Bagte gulerødder med hyldeblomst-marinade
Sommerlige gulerødder med en mild og sødlig smag af hyldeblomst. Spis dem for eksempel til grillet kylling eller svinekød.
Se opskriften
Hyldeblomstsirup med citrus
En let og smagfuld sirup med liflig smag af hyldeblomster og citrus – brug den på alt, pandekager, i cocktails og over sommeren til jordbær og kager.
Se opskriften
Champagneis med hyldeblomst (4 små velkomst-is)
Denne is er perfekt som ”velkomstdrink” eller læskende forfriskning på en varm sommerdag. Isen kan serveres støbt i isforme eller som granite, hvor den findeles med en gaffel og serveres i cocktailglas.
Se opskriften
Luksuskoldskål med jordbær & hyldeblomst
Vi gør koldskålen ekstra lækker med lidt let flødeskum. Det giver en tyk, luftig og cremet koldskål. Serveres som dessert i små skåle med masser af friske, modne jordbær og et drys friske hyldeblomster på toppen.
Se opskriften
Panna cotta med hyldeblomst, hindbær og friske rosenblade
Denne dessert smager af sommer, blomster og skønne hindbær, måske endda fra haven, hvis man er heldig. Lav den også gerne om vinteren, men server den med en kompot på sommerbær i stedet for de friske.
Se opskriften








