Luksuskoldskål med jordbær & hyldeblomst
DESSERT

Luksuskoldskål med jordbær & hyldeblomst

Vi gør koldskålen ekstra lækker med lidt let flødeskum. Det giver en tyk, luftig og cremet koldskål. Serveres som dessert i små skåle med masser af friske, modne jordbær og et drys friske hyldeblomster på toppen.
  • 4 Personer
  • 30 Minutes

Koldskål

3 stk æggeblommer
2 spsk. sukker
stk. korn fra vaniljestang
2 dl. ymer eller A38
l. Kærnemælk
1 dl. fløde
4 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
stk. økologisk citron (revet skal + saft)
lidt jordbær

Sådan gør du

  1. 1
    Pisk æggeblommer med sukker og vaniljekorn i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Rør ymer og kærnemælk i. Pisk fløden til blødt, let skum og vend det heri.
  2. 2
    Smag til med hyldeblomstsaft og citron. Sæt koldskålen på køl indtil servering.
  3. 3
    Server koldskålen toppet med friske jordbær og lidt hyldeblomster.

Tip!

Når det ikke er sæson for hyldeblomster, så smag koldskålen til med stødt kardemomme i stedet for. Start med ca. ½ tsk. og smag til dig frem. Koldskålen kan også serveres med kammerjunkere, knuste småkager eller tvebakker.