Braiseret kylling med hyldeblomst
- 4 Personer
Ingredienser
lidt | olie og smør Til stegningen |
4 stk. | kyllingelår, udbenede |
4 stk. | nye løg med top, delt i både |
2 | små fennikel Gem den grønne top |
1.5 dl. | koncentreret hyldeblomstsaft |
2 dl. | Tør hvidvin |
- | Lidt salt og peber |
lidt | Evt. citronsaft |
- | hyldeblomst Bruges til drys |
Sådan gør du
-
1Varm smør/olie i en sauterpande over middel/høj varme. Del lårfileterne og brun dem på skindsiden i 3 min. Vend dem og brun yderligere 2 min.
-
2Kom løg og fennikel (gem de grønne toppe) ved og lad det stege med i 3 min. Hæld herefter hyldeblomstsaft og hvidvin på.
-
3Drys med salt og peber, og lad retten simre i ca. 25 min. uden låg, til kødet er gennemstegt og saucen kogt ind. Tilsæt de grønne stykker top fra løget i mundrette stykker, og lad dem simre med i 2 min.
-
4Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Server retten varm, gerne sammen med nye kartofler.
Tip!
Alternativt kan retten laves med kyllingebryst i stedet for lår, men den bliver ikke lige så smagfuld.