Braiseret kylling med hyldeblomst
HOVEDRET

Braiseret kylling med hyldeblomst

Mør og smagfuld kylling i en nærmest sursød sauce med hvidvin og hyldeblomst. Kan du ikke finde lårfilet, så kan du bruge kyllingelår med ben, og braiser i lidt længere tid, eller parter selv lårene og fjern benene.
  • 4 Personer

Ingredienser

lidt olie og smør Til stegningen
4 stk. kyllingelår, udbenede
4 stk. nye løg med top, delt i både
2 små fennikel Gem den grønne top
1.5 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
2 dl. Tør hvidvin
- Lidt salt og peber
lidt Evt. citronsaft
- hyldeblomst Bruges til drys

Sådan gør du

  1. 1
    Varm smør/olie i en sauterpande over middel/høj varme. Del lårfileterne og brun dem på skindsiden i 3 min. Vend dem og brun yderligere 2 min.
  2. 2
    Kom løg og fennikel (gem de grønne toppe) ved og lad det stege med i 3 min. Hæld herefter hyldeblomstsaft og hvidvin på.
  3. 3
     Drys med salt og peber, og lad retten simre i ca. 25 min. uden låg, til kødet er gennemstegt og saucen kogt ind. Tilsæt de grønne stykker top fra løget i mundrette stykker, og lad dem simre med i 2 min.
  4. 4
    Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft. Server retten varm, gerne sammen med nye kartofler.

Tip!

Alternativt kan retten laves med kyllingebryst i stedet for lår, men den bliver ikke lige så smagfuld.