8 gode sylteråd
Brug fantasien og krydderierne
Sylt forskellige bær og frugter sammen, bland gerne bær og frugt til syltetøj, for eksempel blåbær og fersken. Brug også supermarkedernes frosne bær og leg med krydderierne. Du kan lade stjerneanis eller en kanelstang koge med sammen med bærrene, tilsætte frisk ingefær, revet chokolade, hele eller hakkede mandler, rosiner eller en spiseske cognac eller whisky.
Kog hurtigt ved høj varme
Brug en bred, tykbundet gryde eller sauterpande, når du koger bær til syltetøj og skru op for varmen, så væden fordamper. Så undgår du bedst syltetøj, der løber ned ad fingrene. Kog hurtigt op og lad kun bærrene koge to til fem minutter. Lang kogetid får både smagen og farven til at forsvinde. Tag gryden fra varmen og skum omhyggeligt. Lad den stå i 15 minutter og rør et par gange, før syltetøjet hældes på glas.
Vær grundig med hygiejnen
Mens du koger bær eller det, du vil sylte, skal du sørge for at skumme grundigt med en hulske. Skummet kan indeholde bakterier og skimmelsvampe, som gør dit syltetøj dårligt. Brug helt rene, skoldede glas til dit syltetøj. Skold både glas, låg, grydeske og hulske. Lad det tørre, mens det drypper af på et helt rent viskestykke.







