Jordbæris med hyldeblomst

Skøn og cremet jordbæris med sommerlig smag af hyldeblomst. Isene kan også støbes som ispinde i stedet for, så giver opskriften 6-8 stk.
Jordbæris med hyldeblomst
  • 4 Personer
  • 210 Minutes

Ingredienser

2 stk æggeblommer
3 spsk. sukker
0.25 stk. vaniljestang Du skal bruge kornene fra ca. 1/4 vaniljestang
100 g jordbær, friske
0.5 dl. koncentreret hyldeblomstsaft. Tilpas mængde efter smag
2.5 dl. piskefløde
lidt frysetørrede jordbær Til pynt

Sådan gør du

  1. 1.Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og vaniljen, til det er lyst og luftigt, 3-4 min. Blend bærrene sammen med hyldeblomstsaft, hæld pureen igennem en sigte og vend det i æggesnapsen.
  2. 2.Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.
  3. 3.Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra hyldeblomst.
  4. 4.Hæld ismassen i isbægre, drys med frysetørrede bær og sæt dem i fryseren i minimum 2-3 timer, til de er helt frosne.

Tip!

Isene smager bedst med solmodne, friske jordbær og hjemmelavet hyldeblomstsaft, så undgå at lave dem om vinteren.

Se, hvad vi ellers skriver om: #dessert, #få ingredienser, #scoremiddag og #weekend og gæster