Jordbæris med hyldeblomst
- 4 Personer
- 210 Minutes
Ingredienser
2 stk. | æggeblommer |
3 spsk. | sukker |
0.25 stk. | vaniljestang Du skal bruge kornene fra ca. 1/4 vaniljestang |
100 g | jordbær, friske |
0.5 dl. | koncentreret hyldeblomstsaft. Tilpas mængde efter smag |
2.5 dl. | piskefløde |
lidt | frysetørrede jordbær Til pynt |
Sådan gør du
-
1Pisk æggeblommerne sammen med sukkeret og vaniljen, til det er lyst og luftigt, 3-4 min. Blend bærrene sammen med hyldeblomstsaft, hæld pureen igennem en sigte og vend det i æggesnapsen.
-
2Pisk fløden til blødt, let skum – det er vigtigt ikke at overpiske den, så får du små fedtklumper i isen, og den bliver ikke så ensartet, blød og cremet.
-
3Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Smag evt. til med ekstra hyldeblomst.
-
4Hæld ismassen i isbægre, drys med frysetørrede bær og sæt dem i fryseren i minimum 2-3 timer, til de er helt frosne.
Tip!
Isene smager bedst med solmodne, friske jordbær og hjemmelavet hyldeblomstsaft, så undgå at lave dem om vinteren.