Bagte gulerødder med hyldeblomstmarinade
SNACKS OG TILBEHøR

Bagte gulerødder med hyldeblomstmarinade

Sommerlige gulerødder med en mild og sødlig smag af hyldeblomst. Spis dem for eksempel til grillet kylling eller svinekød.
  • 4 Personer

Ingredienser

1 bundt nye gulerødder med top
0.5 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk. olivenolie
0.5 citron (saften)
1 citrontimian
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Tænd ovnen på 200 grader. Vask gulerødderne grundigt, og snit det meste af den grønne top af gulerødderne, så der er ca. 3 cm tilbage.
  2. 2
    Rør olivenolie, hyldeblomstsaft, citron og finthakket citrontimian sammen til en marinade, og smag til med salt og peber.
  3. 3
    Kom gulerødderne i en plasticpose sammen med marinaden, og lad dem marinere i ca. 30 minutter. Vend posen et par gange undervejs.
  4. 4
    Kom gulerødderne i en lille bradepande med en smule af marinaden i bunden. Gem resten af marinaden.
  5. 5
    Bag gulerødderne i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Pensl dem gerne med marinaden et par gange undervejs.
  6. 6
    Server gulerødderne lune eller kolde, gerne dryppet med lidt mere marinade og et drys friske hyldeblomster.

Tip!

Sørg for at bruge en hyldeblomstsaft med kraftig smag - ellers kan det være svært smage.