Sprød salat med mandler, persille og hyldeblomstdressing
AFTENSMAD

Sprød salat med mandler, persille og hyldeblomstdressing

Dressingen er nem at ryste sammen i et syltetøjsglas og gemme på køl til flere af sommerens lækre salater.
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g friske grønne asparges
1 hoved lille spidskål
2 stk. mini-romainesalater
50 g mandler, ristede
0.25 stk. salatløg

Dressing

2 spsk. olivenolie
2 spsk. koncentreret hyldeblomstsaft
1 spsk. æbleedikke
2 tsk. cremefraiche 38%
0.25 stk. salatløg
- Lidt salt og peber

Sådan gør du

  1. 1
    Hæld alle ingredienser til dressingen i et syltetøjsglas og ryst dem sammen. Smag til med salt, peber og hyldeblomstsaft.
  2. 2
     Skær aspargesene i tynde skiver på skrå. Hæld ½ af dressingen i bunden af en skål og vend spidskål og asparges i, så det får et tyndt lag dressing på overfladen.
  3. 3
    Anret salatbladene på et fad, fordel spidskålsblandingen udover og drys med mandler, salatløg og persille. Dryp med lidt ekstra dressing ved servering.

Tip!

Prøv at bruge fennikel i stedet for spidskål.