vin

Må jeg lave vin med rå hyldebærsaft?

Jeg har presset rå hyldebærsaft, men kan den bruges?
?

Jeg har presset og fremstillet cirka to liter rå hyldebærsaft og lavet vin af det sammen med druer og æbler – er det en dårlig blanding på grund af den rå hyldebærsaft?

Thorkild Rølby, Skanderborg:

Svar fra Leif Skibsted

Hyldebær giver vin en smuk farve og medvirker til vinens aromadannelse. Hyldebær bør dog kun indtages, når de har været opvarmet, så pres saft af de modne bær, undgå  blade og stængler og umodne bær, filtrer kernerne fra, og kog så saften i 20 minutter, før den sættes til gæringsmosten. Brug kun Almindelig Hyld, aldrig Drue-Hyld eller Sommer-Hyld.

Leif Skibsted er professor i fødevarekemi ved Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet.

Læs mere om

vin