Panna cotta med hyldeblomst, hindbær og friske rosenblade
- 4 Personer
- 200 Minutes
Ingredienser
4 blade | husblas |
4 dl. | piskefløde |
1 stk. | citron revet skal fra og saft fra efter smag |
1.5 dl. | koncentreret hyldeblomstsaft. tilpas mængde efter smag |
- | hindbær til pynt. brug friske |
- | Rosenblade til pynt. brug friske |
- | Frysetørret hindbær til pynt |
- | Spiseligt glimmer til pynt |
Sådan gør du
-
1Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min.
-
2Varm imens fløden i en gryde, til den er lidt mere end håndvarm. Tag gryden af varmen, klem væden af husblassen og opløs den i den varme fløde, under omrøring.
-
3Hæld flødeblandingen i en skål og rør, til den er afkølet og kun er en smule lun. Tilsæt herefter hyldeblomstsaft (efter smag) og smag til med citronsaft og -skal.
-
4Hæld evt. blandingen igennem en sigte og over i en silikoneform (på billedet er brugt en rektangulær ”bar”form) eller dessertglas (panna cottaerne sætter sig hurtigere, hvis formene er helt kolde, gerne fryserkolde). Sæt panna cottaerne i køleskab i ca. 2-3 timer, indtil de har sat sig.
-
5Ved servering: Anret panna cottaerne på tallerkener og pynt med friske hindbær og rosenblade. Du kan evt. også pynte med lidt frysetørret hindhær og/eller spiseligt glimmer.
Tip!
Panna cottaerne smager sødt. Hvis du gerne vil have en mere syrlig dessert uden at overdosere citronsaften, så udskift 1/3 af fløden med kærnemælk eller yoghurt naturel. Det tilsættes sammen med hyldeblomstsaften.