ANNONCE ANNONCE mineraler Mineraler er vigtige byggesten for kroppen. Læs her og bliv klogere på madens indhold af mineraler som calcium, jern og magnesium. Helbred Mineraler i maden: Her finder du mineralerne Kalk, kalium, kobber og krom. Mineraler er vigtige grundstoffer, som holder kroppen i gang og sikrer balance i alt fra fertilitet til stofskifte. De fleste danskere får deres mineralbehov dækket gennem kosten. I galleriet kan du se helt præcist, hvor mineralerne gemmer sig. Vitaminer Mangler jeg jern? Vitaminer Mangler jeg calcium? Vitaminer Mangler jeg magnesium? Drikkevarer Derfor er smoothien ikke altid så sund, som du tror Smoothien er ofte fyldt med kalorier, vitaminerne kan ødelægges af blenderen og en smoothie er ikke så mættende, som hvis du bare spiste frugten, forklarer to eksperter om den grødede drik. Grøntsager Nej, vitaminerne dør ikke af at blive kogt Du behøver ikke at spise raw food for at få det bedste udbytte af grøntsagerne. Det er en god idé ikke at voldkoge grøntsager, men 42 grader er ikke en magisk grænse for, hvor meget vitaminerne og enzymerne i maden kan tåle. Nogle grøntsager bliver endda sundere for mennesker, når de bliver kogt. Morgenmad Stjæler havregrynene kalken? Havregryn indeholder fytinsyre, men du behøver ikke at være bange for at afkalke kroppen.
Helbred Mineraler i maden: Her finder du mineralerne Kalk, kalium, kobber og krom. Mineraler er vigtige grundstoffer, som holder kroppen i gang og sikrer balance i alt fra fertilitet til stofskifte. De fleste danskere får deres mineralbehov dækket gennem kosten. I galleriet kan du se helt præcist, hvor mineralerne gemmer sig.
Drikkevarer Derfor er smoothien ikke altid så sund, som du tror Smoothien er ofte fyldt med kalorier, vitaminerne kan ødelægges af blenderen og en smoothie er ikke så mættende, som hvis du bare spiste frugten, forklarer to eksperter om den grødede drik.
Grøntsager Nej, vitaminerne dør ikke af at blive kogt Du behøver ikke at spise raw food for at få det bedste udbytte af grøntsagerne. Det er en god idé ikke at voldkoge grøntsager, men 42 grader er ikke en magisk grænse for, hvor meget vitaminerne og enzymerne i maden kan tåle. Nogle grøntsager bliver endda sundere for mennesker, når de bliver kogt.
Morgenmad Stjæler havregrynene kalken? Havregryn indeholder fytinsyre, men du behøver ikke at være bange for at afkalke kroppen.
Emballage Nyt forsøg på Bornholm skal mindske emballage og affald Emballage er vigtigt for en vares sikkerhed, kvalitet og holdbarhed, men emballagen fylder unødig meget i supermarkedet og er designet til kun at blive brugt én gang. Så hvordan bliver fremtidens emballage mindre og lettere at genbruge? Det skal bl.a. et nyt løsmarked i Kvickly Rønne være med til at finde svar på
Emballage Kan man vende alufolie eller stanniol forkert? Den blanke og den matte side på alufolie har forskellige egenskaber, når du laver mad, og derfor står der ofte i opskrifter og tilberedningsvejledninger, at du skal vende en bestemt side opad i ovnen. Forskellen er dog lille, fastslår eksperter.
Emballage Den rigtige plastik holder frugt og grønt frisk Forkert emballage kan begrænse fødevarernes holdbarhed. Merete Edelenbos har i mere end 25 år forsket i, hvordan man opbevarer eksempelvis kartofler, gulerødder og jordbær optimalt
Bær Må bærrene koges i egen emballage? Det anbefales at koge frosne bær, før de bruges, da der kan sidde bakterier på bærrene. Det frarådes til gengæld at koge dem i den pose, de er købt i
Annoncørbetalt indhold Quiz: Hvor godt kender du Guldæsken og chokoladen? Kan din chokoladeviden knække alle spørgsmålene? Vær med i chokoladequizzen og deltag i lodtrækningen om en af de populære Guldæsker fra Anton Berg. Konkurrencen slutter 30.11.