Sennepsopskrifter: 50 opskrifter med sennep
Brug sennep til at krydre med, når du spiser svinekød, sprængt kød, retter med æg, ost, torsk og sild. Du kan krydre direkte med sennep på for eksempel kødet. Du kan også tilsætte en spiseske sennep til din sauce eller dressing. Stærk sennepskrydret mad kan få dig til at spise mindre, hvis du har brug for at tabe dig.
Torsk med sennepssauce og rødbeder
Grillet kylling med avocado, oliven og hjertesalat
Culotte med sennep og spidskommen og bagte løg
En lidt anderledes fremgangsmåde. Vi hælder først krydderblandingen over culottestegen, når kødet er stegt. Søde, bagte løg og frisk båndspaghetti hertil.
Se opskriften
Amar’mad med kylling og sennep
Vælg fuldkorn, når du vælger brød. Så får du et et brød med et højt indhold af fuldkorn og fibre. Fuldkorn mætter bedre og indeholder flere vitaminer og mineraler.
Se opskriften
Skidenæg
Lam i mørk øl med kartoffelsalat og ramsløgspesto
Kartoffelsalat med pølser og avocadodressing
En god ret til sommer og sol eller til at mindes tiden med grill og kartoffelsalat.
Se opskriften
Braiserede svineskanke
Vi piller kødet fra og serverer det med kartoffelmos drysset med kapers. Grøntsagerne fra bradepanden serverer vi til svineskanken.
Se opskriften
Sprød kyllingesalat med skorzonerrødder
Skorzonerrødderne har en lidt nødde- og aspargesagtig smag. De kan være svære at opdrive i almindelige supermarkeder, men har du en have, er den aflange rodfrugt nem at dyrke selv.
Se opskriften
Ribbenstegssandwich
Oksebøf med bagte søde kartofler og sauce verte
Friséesalat med bacon, croutoner og æggeblommer
Friséesalat er let bitter og god til den fede og salte bacon og æggeblommerne.
Se opskriften
Rugsalat med artiskok og bønner
Mættende og lækker. Vi bruger bønner fra dåse denne gang. Det er så dejligt nemt. Men hjemmekogte er selvfølgelig altid bedre.
Se opskriften
Brasekartofler i andefedt
Andefedt i stedet for olie. Så bliver kartoflerne ikke mere sprøde og velsmagende!
Se opskriften
Spidskål med dild og soltørret tomat
Pølsehorn
Pølsehorn med masser af smag! Bag en stor portion og frys ned. Så har du altid et nemt og mættende måltid ved hånden. Dejen kan du også bruge til pizzasnegle og pizza.
Se opskriften
Grydestegt svinekam med estragonsauce
Den lakridsagtige estragoncreme giver et friskt pift og smager skønt til den grydestegte svinekam. Sorte ris og tomatsalat hertil.
Se opskriften
Stegt kyllingebryst med bagte sellerifritter og grov kålsalat
Kyllingelasagne med grøn salat
Kylling i flødesauce
Den milde flødesauce krydrer vi med lidt sennep og bouillon, så passer den perfekt til det saftige, lyse kyllingekød. En nem ret, som de fleste kan lide.
Se opskriften
Ølmarineret torsk
Røget oksehøjreb med kornotto
Lækre bøffer af højreb med rustikt tilbehør. Rygeostcremen i kornottoen komplimeterer de grillede bøffer godt og danner associationer til sprødt bacon.
Se opskriften
Bagte søde kartofler med sennepscreme
Her har vi anrettet kartoflen som en lille ret i sig selv. Men den kan selvfølgelig også serveres som tilbehør, for eksempel til bagt laks med lime.
Se opskriften
Cremet selleri med æble og rødløg
Croque madame
Croque monsieur
Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger, og fungerer både som morgenmad, en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid.
Se opskriften
Kartoffelmos med peberrod og Weiss Bier
Flæskesteg med marinerede kartofler med bønner og kapers
Flæskestegsburger
Hjemmerørt mayonnaise
Hotdogs med blød og krydret kål
Kold kartoffelsalat med krydderurter og vinagrette
Salat med kylling, ananas og nødder
Sandwich med oksebryst, sød sennep og syltede agurker
Sandwich med svinenakke og syltede rødløg
Hotdogs med agurkesalat og rødløg
Svinekoteletter med løgsauce, druer og broccoli
Sylte med rødbeder og sennep
Wienerpølser med varm kartoffelsalat
Ølmarineret torsk
Blomkål med rejer og dilddressing
Blomkålshoved får hurtig ben at gå på, når det er dækket med dilddressing og rejer.
Se opskriften
Torsk med rødbede og sennepsdressing
Varm rugbrødssandwich
Spis et stykke frugt til sandwichen og sluk tørsten i mælk. Så har du et dejligt mættende eftermiddagsmåltid.
Se opskriften
Æggewraps med ost, skinke og sennepssalat
En mættende wrap, som smager af en mellemting mellem omelet og en parisertoast, ikke en dårlig kombination. De sennepsmarinerede salater giver ekstra smag og sprødhed.
Se opskriften
Marineret roastbeef med ristede pærer og hasselnøddeflager
Bruchetta med urtemos
Bruchetta er en ret fra det centrale Italien med grillet brød og hvidløg. Her i en dansk, klimavenlig udgave. Opskriften har en udførlig vejledning, så også børn kan gå i køkkenet. Opskriften er fra ’Mad eller hvad?’ 2009.
Se opskriften
Flæskestegssandwich på ristet rugbrød
En lækker sandwich. Udviklet af Claus Holm for Mad & Mænd.
Se opskriften
Medister med sennepssovs og grønkålssalsa
Den friske syrlige grønkåls- salsa afbalancerer fedmen i pølsen – præcis som asier og syltede agurker altid har gjort det.
Se opskriften
Ribeye med bagte rodfrugter og kartoffelmos
Benløse fugle med gulerodsben
En anderledes udgave af de klassiske benløse fugle. Vi bruger magert, dansk okseinderlår og rører en kold bearnaise til den færdige ret.
Se opskriften

















































