Croque monsieur

Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger, og fungerer både som morgenmad, en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid.
Croque monsieur
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g cremefraiche, 38% (eller mascarpone)
250 g reven gruyereost
1 spsk. dijonsennep
- salt og peber
8 skiver landbrød
4 stk tykke skiver kogt skinke
25 g smør

Sådan gør du

  1. 1.Rør cremefraiche, reven ost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Fordel blandingen på alle 8 brødskiver.
  2. 2.Læg en skive skinke oven på 4 af brødskiverne. Læg derpå de resterende 4 brødskiver oven på skinken med osteblandingen øverst.
  3. 3.Smelt halvdelen af smørret på en pande, og steg 2 af croque monsieur’erne i et par minutter, til brødets bund er gylden.
  4. 4.Kom sandwichene over i et ildfast fad, og steg de næste 2 croque monsieurer i resten af smørret. Løft dem over i fadet.
  5. 5.Bag croque monsieur’erne i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter, til osten på toppen er smeltet og gylden.
  6. 6.Spis straks med sennep og små cornichoner til.