Croque monsieur

Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger, og fungerer både som morgenmad, en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid.
Croque monsieur
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g cremefraiche, 38% (eller mascarpone)
350 g reven gruyereost
1 spsk. dijonsennep
- salt og peber
8 skiver landbrød
4 stk tykke skiver kogt skinke
25 g smør

Sådan gør du

  1. 1.Rør cremefraiche, reven ost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Fordel blandingen på alle brødskiverne. HUSK: Gem lidt ost til at toppe med.
  2. 2.Læg en skive skinke oven på halvdelen af brødskiverne. Læg derpå de resterende brødskiver oven på skinken med osteblandingen øverst.
  3. 3.Smelt halvdelen af smørret på en pande, og steg 2 af croque monsieur’erne i et par minutter til brødets bund er gylden.
  4. 4.Kom sandwichene over i et ildfast fad, og steg de næste 2 croque monsieurer i resten af smørret. Løft dem over i fadet.
  5. 5.Top med resten af osten og bag alle croque monsieur’erne i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter til osten er smeltet og gylden.
  6. 6.Spis straks med sennep og små cornichoner til.
Se, hvad vi ellers skriver om: #få ingredienser og #morgenmad og brunch