Croque monsieur
BRUNCH

Croque monsieur

Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger, og fungerer både som morgenmad, en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid.
  • 4 Personer

Ingredienser

200 g cremefraiche, 38% (eller mascarpone)
350 g reven gruyereost
1 spsk. dijonsennep
- salt og peber
8 skiver landbrød
4 stk. tykke skiver kogt skinke
25 g smør

Sådan gør du

  1. 1
    Rør cremefraiche, reven ost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Fordel blandingen på alle brødskiverne. HUSK: Gem lidt ost til at toppe med.
  2. 2
    Læg en skive skinke oven på halvdelen af brødskiverne. Læg derpå de resterende brødskiver oven på skinken med osteblandingen øverst.
  3. 3
    Smelt halvdelen af smørret på en pande, og steg 2 af croque monsieur’erne i et par minutter til brødets bund er gylden.
  4. 4
    Kom sandwichene over i et ildfast fad, og steg de næste 2 croque monsieurer i resten af smørret. Løft dem over i fadet.
  5. 5
    Top med resten af osten og bag alle croque monsieur’erne i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter til osten er smeltet og gylden.
  6. 6
    Spis straks med sennep og små cornichoner til.