ANNONCE ANNONCE BRUNCH Croque monsieur Croque monsieur er franskmændenes svar på amerikanernes hamburger, og fungerer både som morgenmad, en hurtig frokost eller et mættende mellemmåltid. 4 Personer Ingredienser 200 g cremefraiche, 38% (eller mascarpone) 350 g reven gruyereost 1 spsk. dijonsennep - salt og peber 8 skiver landbrød 4 stk. tykke skiver kogt skinke 25 g smør ANNONCE Sådan gør du 1 Rør cremefraiche, reven ost, sennep, salt og peber sammen i en skål. Fordel blandingen på alle brødskiverne. HUSK: Gem lidt ost til at toppe med. 2 Læg en skive skinke oven på halvdelen af brødskiverne. Læg derpå de resterende brødskiver oven på skinken med osteblandingen øverst. 3 Smelt halvdelen af smørret på en pande, og steg 2 af croque monsieur’erne i et par minutter til brødets bund er gylden. 4 Kom sandwichene over i et ildfast fad, og steg de næste 2 croque monsieurer i resten af smørret. Løft dem over i fadet. 5 Top med resten af osten og bag alle croque monsieur’erne i en 180 grader varm ovn i 10-15 minutter til osten er smeltet og gylden. 6 Spis straks med sennep og små cornichoner til. PRINT ANNONCE Populære opskrifter frokost Grillet chili-cheese-toast med bacon og jalapenos I bogen ’Sæson – Årstidens måltider’ byder kok og foodstylist Clara Gillow Harborg på mad til alle fire årstider med opskrifter, der kæler for alle dine sanser. På en råkold vinterdag kan det være skønt at skrue op for sødt, salt og krydret i køkkenet. Her får du opskrifter, der giver varme i kinderne og får temperaturen til at stige – på den gode måde.
Tilsætningsstoffer Derfor kan ultraforarbejdede fødevarer være et problem De ultraforarbejdede fødevarer har vundet stort indpas i vores kost de seneste år. Men mange af de ultraforarbejdede produkter mangler næring, og det stigende forbrug kædes sammen med øget risiko for flere forskellige sygdomme. Her får du den korte forklaring på, hvorfor ultraforarbejdet mad kan være et problem
Supermarkeder Sådan undgår du ultraforarbejdede fødevarer i indkøbskurven Spis hel mad, ikke ultraforarbejdet, og ikke for ofte. Sådan lyder eksperternes simple råd, som dog langtfra er simpelt at følge. Her bliver du klædt på, så du nemmere kan spotte ultraforarbejdede fødevarer, næste gang du handler
Tilsætningsstoffer 5 typer af fødevarer du ikke vidste er ultraforarbejdede Det er ikke kun slik, sodavand og fastfood, der er ultraforarbejdet. Mange andre typer af fødevarer, som normalt anses for at være sunde, indgår under betegnelsen ultraforarbejdede fødevarer. Se 5 af dem her
Tilsætningsstoffer Supernørdequiz: Har du styr på E-numrene? EU’s liste over tilsætningsstoffer, der må bruges i maden, skal gøre det nemmere for os forbrugere at finde rundt i de forskellige stoffer, der bliver tilsat vores fødevarer. Men har du styr på hvad numrene E 330, 951 og 250 dækker over?