Den bedste kartoffelsalat & coleslaw

Brug de nye kartofler, hvis det er den tid på året. Top med masser af krydderurter, så kan du servere en enkel og god kartoffelsalat.
Den bedste kartoffelsalat & coleslaw
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg kartofler gerne nye, hvis det er den tid på året
3 spsk. groft salt
2 stk æggeblommer
0.5 tsk. flagesalt
3 spsk. hvidvinseddike evt. estragoneddike
1 spsk. dijonsennep
1 bundt estragon finthakket
lidt friskkværnet peber
1.5 dl. Vindruekerneolie
1 dl. drænet yoghurt 10 %
1 dl. kapers drænet for overflødig væde

Coleslaw

1 stk. spidskål eller hvidkål
4 stk gulerødder
2 stk forårsløg
2 stk æbler
200 g knoldselleri kan undværes
100 g valnødder
0.5 dl. drænet yoghurt 10 %
1 dl. god mayonnaise
1 spsk. dijonsennep
1 stk. citronsaft (af 1 stk. citron)
1 spsk. flydende honning eller ahornsirup
lidt flagesalt
lidt friskkværnet peber
1 håndfuld finthakkede urter estragon, bredbladet persille eller frisk timian, evt. blandet

Sådan gør du

  1. 1.Bring kartoflerne i kog med saltet. Når vandet buldrer, slukkes for varmen. Lad kartoflerne stå, til de er møre, 40 minutter til 1 time. Hæld vandet fra og lad dem køle helt af uden låg.
  2. 2.Pisk æggeblommerne seje med saltet, tilsæt eddike, sennep og estragon. Tilsæt vindruekerneolie i en tynd stråle under konstant piskning. Det er vigtigt, at olien tilsættes lidt ad gangen til at starte med, efterhånden vil mayonnaisen optage olien hurtigere. Stop, når mayonnaisen er tyk og cremet.
  3. 3.Vend yoghurten i mayonnaisen og smag til med syre, evt. mere sennep og salt. Tilføj kapers og kartofler. Top med masser af finthakket purløg eller karse og servér.
  4. 4.Tænd ovnen på 150 grader.
  5. 5.Snit kålen fint, et mandolinjern er velegnet til formålet.
  6. 6.Skær gulerødderne i tynde stave a la julienne. Snit forårsløgene meget fint og skær ligeledes knoldsellerien i helt tynde stave.
  7. 7.Æblerne skæres i tynde både eller små tern, alt efter hvad der foretrækkes.
  8. 8.Bag valnødderne på en plade i ovnen i 15 min., til de er let ristede, og hak dem groft, når de er kølet af.
  9. 9.Vend yoghurten med mayonnaisen, sennep, citronsaft og honning og smag til med lidt salt og et generøst drys friskkværnet peber.
  10. 10.Vend grøntsagerne og æblerne let med resten og top med urterne.
  11. 11.Servér som tilbehør til al grillmad.

Tip!

Tricket til en god coleslaw er ikke at rive gulerødderne men i stedet skære dem julienne, dvs i tynde strimler. Det giver et crunch og en sprød konsistens, som er god. Du kan bruge en julienne-skræller, som er til at få for en billig penge.

Se, hvad vi ellers skriver om: #aftensmad, #frokost, #weekend og gæster og #klimavenlig