Redaktionen anbefaler
| 1 kg | kartofler gerne nye, hvis det er den tid på året |
| 3 spsk. | groft salt |
| 2 stk. | æggeblommer |
| 0.5 tsk. | flagesalt |
| 3 spsk. | hvidvinseddike evt. estragoneddike |
| 1 spsk. | dijonsennep |
| 1 bundt | estragon finthakket |
| lidt | friskkværnet peber |
| 1.5 dl | vindruekerneolie |
| 1 dl | drænet yoghurt 10% |
| 1 dl | kapers drænet for overflødig væde |
| 1 stk. | spidskål eller hvidkål |
| 4 stk. | gulerødder |
| 2 stk. | forårsløg |
| 2 stk. | æbler |
| 200 g | knoldselleri kan undværes |
| 100 g | valnødder |
| 0.5 dl | drænet yoghurt 10% |
| 1 dl | god mayonnaise |
| 1 spsk. | dijonsennep |
| 1 stk. | citronsaft (af 1 stk. citron) |
| 1 spsk. | flydende honning eller ahornsirup |
| lidt | flagesalt |
| lidt | friskkværnet peber |
| 1 håndfuld | finthakkede urter estragon, bredbladet persille eller frisk timian, evt. blandet |
Tricket til en god coleslaw er ikke at rive gulerødderne men i stedet skære dem julienne, dvs i tynde strimler. Det giver et crunch og en sprød konsistens, som er god. Du kan bruge en julienne-skræller, som er til at få for en billig penge.