Pølsehorn
- 4 Personer
Dej til 22-24 pølsehorn
75 g | smør |
1.5 dl. | vand |
1 dl. | surmælksprodukt |
2 tsk. | honning |
1 tsk. | fint salt |
25 g | gær |
100 g | fuldkornshvedemel |
300 g | hvedemel |
Fyld
4 spsk. | mayonnaise |
1 tsk. | sennep |
8 stk. | pølser |
1 stk. | æg til pensling |
- | birkes, sesamfrø eller nigellafrø til pynt |
Sådan gør du
-
1Dejen hæver i 45 minutter og deles i to. Hvert stykke rulles til en rektangel på 15 cm gange 60 cm.
-
2Skær hvert stykke dej i 11-12 trekanter. Bland sennep og mayonnaise i en skål. Del pølserne i tre dele.
-
3Kom lidt mayonnaise på den brede ende af dejen. Læg en pølse på og rul trekanten sammen fra den brede ende.
-
4Læg dejenden nedad på bradepanden. Lad hornene efterhæve 20-30 min. Sæt varmluftovnen på 190 grader.
-
5Pensl hornene med æg og drys dem med nigellafrø. Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.