Pølsehorn
FROKOST

Pølsehorn

Pølsehorn med masser af smag! Bag en stor portion og frys ned. Så har du altid et nemt og mættende måltid ved hånden. Dejen kan du også bruge til pizzasnegle og pizza.
  • 4 Personer

Dej til 22-24 pølsehorn

75 g smør
1.5 dl. vand
1 dl. surmælksprodukt
2 tsk. honning
1 tsk. fint salt
25 g gær
100 g fuldkornshvedemel
300 g hvedemel

Fyld

4 spsk. mayonnaise
1 tsk. sennep
8 stk. pølser
1 stk. æg til pensling
- birkes, sesamfrø eller nigellafrø til pynt

Sådan gør du

  1. 1
    Dejen hæver i 45 minutter og deles i to. Hvert stykke rulles til en rektangel på 15 cm gange 60 cm.
  2. 2
    Skær hvert stykke dej i 11-12 trekanter. Bland sennep og mayonnaise i en skål. Del pølserne i tre dele.
  3. 3
    Kom lidt mayonnaise på den brede ende af dejen. Læg en pølse på og rul trekanten sammen fra den brede ende.
  4. 4
    Læg dejenden nedad på bradepanden. Lad hornene efterhæve 20-30 min. Sæt varmluftovnen på 190 grader.
  5. 5
    Pensl hornene med æg og drys dem med nigellafrø. Bag pølsehornene gyldne i ca. 15 minutter.