Grydestegt svinekam med estragonsauce
AFTENSMAD

Grydestegt svinekam med estragonsauce

Den lakridsagtige estragoncreme giver et friskt pift og smager skønt til den grydestegte svinekam. Sorte ris og tomatsalat hertil. 
  • 4 Personer

Ingredienser

1 kg svinekamme
- smør og olie
- salt og peber
2 dl. vand
1 dl. hvidvin
1 dl. piske-fløde
1 tsk. sennep
4 dl. sorte fuldkornsris
2 dl. frosne ærter
2 spsk. hakket estragon
6 stk. tomater
1 knsp. salt
1 knsp. sukker

Sådan gør du

  1. 1
    Brun kødet i en gryde i smør og olie på alle sider. Krydr med salt og peber.
  2. 2
    Bland vand, vin, fløde og sennep sammen, og hæld det i gryden.
  3. 3
    Lad kødet simre under låg i cirka 45 minutter.
  4. 4
    Når centrumtemperaturen er 65 grader, er kødet færdigstegt.
  5. 5
    Kog risene efter anvisning.
  6. 6
    Tag kødet op af saucen. Kom ærter og estragon i saucen og lad simre i 1-2 minutter.
  7. 7
    Skær tomaterne i tynde skiver, og vend dem med salt og sukker.
  8. 8
    Server kød og sauce med ris og tomater.