Små tapas med gedeost

Tapas er en spansk specialitet, som varierer i det uendelige. Her får du to slags tapas: én med æble, honning og timian og én med creme af gedeost og blåbærvinaigrette.
Små tapas med gedeost
  • 4 Personer

Chèvre chaud med æble, honning og timian

1 stk. æble, skåret i små tern
2 spsk. honning
1 tsk. timian
1 knsp. salt
8 skiver små brød
8 skiver skimmelmodnet gedeost (gederulle)

Creme af gedeost og blåbærvinaigrette

200 g frisk gedeost
4 spsk. cremefraiche
1 tsk. Flydende honning
1 knsp. salt
4 skiver rugbrød, ristede og delt i halve
50 g rucolasalat
4 skiver serranoskinke (eller anden lufttørret skinke), delt i halve

Vinaigrette

1 dl. frosne blåbær
1 spsk. hvid balsamicoeddike lidt salt
1 tsk. sukker

Sådan gør du

  1. 1.Vend æble med honning, timian og salt.
  2. 2.Læg brød- skiverne på en bageplade med bagepapir.
  3. 3.Læg en skive gedeost ovenpå, og top med en god skefuld æbletern.
  4. 4.Bag i ovnen ved 200 grader i 7-8 minutter.
  5. 5.Rør gedeost med cremefraiche til en ensartet creme.
  6. 6.Smag til med honning og evt. lidt salt (af- hængigt af, hvor salt osten er).
  7. 7.Rør ingredienserne til vinaigretten sammen.
  8. 8.Læg rucola, skinke og gedeostcreme på hver skive rugbrød, og dryp med blåbærvinaigretten.
Se, hvad vi ellers skriver om: #snacks og tilbehør