Lav perleblomster, der aldrig visner

Sæt en evighedsbuket af perler i vasen og nyd den – ja, i al evighed

Friske blomster kan noget særligt, men de er desværre også en kort fornøjelse. Med en hjemmelavet buket af perler har du blomster, der holder år efter år. Du kan mikse og matche farver og størrelser, lige som det passer dig. Og du kan tilføje nye eller bytte rundt i buketterne, når det er tid til forandring. Perleblomsterne er desuden en oplagt værtsgave.

Det skal du bruge til at lave perleblomster:

 • Ståltråd
 • Tang
 • Små perler
 • Store perler
 • Blomstertape

Sådan laver du perleblomster:

Kronblade

 1. Mål 50-60 cm ståltråd af.
 2. Kom små perler på ca. 12 cm af ståltråden.
 3. Lav en løkke af perlerækken, og drej enderne af ståltråden en enkelt gang rundt om hinanden. Der skal være en lang ståltrådsende og en kortere ståltrådsende på ca. 5 cm. 
 4. Fortsæt med at sætte små perler på den lange ende, indtil perlerækken når toppen af din perleløkke. Fold ståltråden rundt om toppen af løkken, og fortsæt med at sække perler på ståltråden, til de når bunden af løkken igen.
 5. Drej de to ståltrådsender rundt om hinanden, til de danner én lang stilk. 
 6. Nu har du lavet det første blomsterblad. Form bladet ved at trække forsigtigt i ståltråden. Gentag, til du har fem blomsterblade. 

Blomstermidte

 1. Mål ca. 12 cm ståltråd af.
 2. Placér en stor perle ca. 4 cm inde på ståltråden, og sno den korte og den lange ståltrådsende rundt om hinanden, til de danner en stilk. 
 3. Gentag fem gange

Blade til stilken

 1. Mål ca. 1 meter ståltråd af. 
 2. Følg opskriften på kronblade, men fortsæt med at lave perlerækker af små perler på den lange ende af ståltråden, som foldes rundt om løkken, til hele bladet er fyldt ud. 
 3. Gentag, så du har to blade. 

Saml blomsten

 1. Start med at samle midten af blomsten ved at sno trådene med de store perler rundt om hinanden. 
 2. Sæt det første kronblad på ved at vikle ståltråden rundt om trådene fra blomstermidten. Gentag med de resterende fire kronblade.
 3. Placér bladene på stilken ved at vikle ståltråden rundt om stilken fra blomstermidten og kronbladene.
 4. Afslut med blomstertape rundt om stilken.