2 opskrifter på jordbærdesserter med få ingredienser
Jordbærsorbet
Til denne nemme jordbærsorbet skal du bruge frosne jordbær. Køb en bakke jordbær, rens dem, og frys dem ned i et døgns tid – så er de klar til at blive til sorbet. Brug ikke de færdigpakkede frosne jordbær, du kan købe i poser i supermarkedet, da de bør koges, inden du spiser dem.
Det skal du bruge:
- En bakke jordbær, frosne
- Saften fra ½ lime
- 2 spsk. honning
Sådan gør du:
- Kom alle ingredienserne i en blender, og blend, til du har en ensartet sorbet.
- Smag evt. til med mere limesaft og honning.
Du kan f.eks. toppe med hakket chokolade og pynte med mynteblade.
Se også videoen herunder.
Jordbærmousse
Jordbærmoussen kan spises, som den er, men du kan også bruge dem som hjemmelavet guf på din is.
Det skal du bruge:
- En bakke jordbær, skyllet og uden top
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 200 g sukker
- Evt. citronsaft
Sådan gør du:
- Blend jordbærrene til en ensartet masse.
- Pisk æggerhvider stive sammen med sukkeret.
- Kom de blendede jordbær i æggehvidemassen, og pisk igen.
- Smag evt. til med et skvæt citronsagt.
Opbevar jordbærmoussen på køl, og servér den kold.
Se også videoen herunder.