Grillet chili-cheese-toast med bacon og jalapenos
FROKOST

Grillet chili-cheese-toast med bacon og jalapenos

I bogen ’Sæson – Årstidens måltider’ byder kok og foodstylist Clara Gillow Harborg på mad til alle fire årstider med opskrifter, der kæler for alle dine sanser. På en råkold vinterdag kan det være skønt at skrue op for sødt, salt og krydret i køkkenet. Her får du opskrifter, der giver varme i kinderne og får temperaturen til at stige – på den gode måde.
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

125 g bacon
100 g flødeost
8 skiver surdejsbrød
200 g cheddarost
- frisk jalapenos , evt. syltede
2 spsk. purløg , hakket
0.5 tsk. friskkværnet peber
1 spsk. olie
1 spsk. smør

Sådan gør du

  1. 1
    Kom bacon på en bageplade beklædt med bagepapir. Steg den i ovnen ved 180 grader, indtil baconen er sprød, og lad den derefter dryppe af på nogle stykker køkkenrulle.
  2. 2
    Smør flødeost på den ene side af brødskiverne.
  3. 3
    Kom nu skiver af cheddar, bacon, tynde skiver jalapeno og hakket purløg på fire af de smurte brødskiver. Drys med friskkværnet sort peber, og kom de resterende fire brødskiver ovenpå.
  4. 4
    Steg toastene på en pande med lidt smør og olie, indtil brødenes overflade er sprød og gylden.
  5. 5
    Gentag processen på den anden side af toastene. Hvis osten ikke er smeltet endnu, så sæt dem ind i ovnen, indtil osten er smeltet.
  6. 6
    Servér, som de er, eller med sprøde pickles til, f.eks. cornichoner.