Krydrede lammekødboller med tomatsauce og pasta
AFTENSMAD

Krydrede lammekødboller med tomatsauce og pasta

I bogen ’Sæson – Årstidens måltider’ byder kok og foodstylist Clara Gillow Harborg på mad til alle fire årstider med opskrifter, der kæler for alle dine sanser. På en råkold vinterdag kan det være skønt at skrue op for sødt, salt og krydret i køkkenet. Her får du opskrifter, der giver varme i kinderne og får temperaturen til at stige – på den gode måde.
  • 4 Personer

Kødboller

2 skalotteløg , hakket
- fed hvidløg , hakkede
1 spsk. olivenolie
3 spsk. pankorasp
1 dl. mælk
200 g oksekød
200 g lammefars
1 tsk. timian
0.5 tsk. kanel
1 tsk. spidskommenfrø , hele
- skal af 1 citron
1 æg
1 dl. hakket persille
0.5 dl. hakket mynte
0.5 dl. hakket oregano
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. friskkværnet peber
- smør

Tomatsauce;

1 skalotteløg , hakket
2 fed hvidløg , hakket
2 spsk. olivenolie
1 dl. hvidvin
800 g tomatpassata
1 spsk. rosmarin , hakket
0.5 spsk. sukker
1 tsk. salt
0.5 tsk. friskkværnet peber

Tilbehør:

400 g pasta
150 g ricotta
1 spsk. olivenolie
- friske urter til topping

Sådan gør du

  1. 1
    Kødboller: Svits skalotteløg og hvidløg på en pande med lidt olivenolie.
  2. 2
    Rør pankorasp ud i mælken, og lad det blive blødt.
  3. 3
    Rør nu oksekød, lammefars, pankorasp, timian, kanel, spidskommen, revet citronskal og æg godt sammen.
  4. 4
    Tilføj til sidst persille, mynte, oregano, salt og friskkværnet sort peber, og bland det godt sammen.
  5. 5
    Tril runde kødboller. Steg kødbollerne på en varm pande med smør, indtil de har en flot overflade. Bagefter kan de holde varmen i ovnen.
  6. 6
    Lav imens tomatsaucen. Svits skalotteløg og hvidløg på en sauterpande med olivenolie.
  7. 7
    Tilføj hvidvin, og lad alkoholen fordampe.
  8. 8
    Tilføj tomatpassata og rosmarin, og lad det simre i ca. 20 minutter.
  9. 9
    Smag til med sukker, salt og friskkværnet sort peber.
  10. 10
    Servér kødbollerne sammen med pasta vendt i den bløde tomatsauce. Kom ricotta oven på pastaen, og hæld lidt olivenolie udover. Drys evt. med friske urter.
  11. 11
    Kødbollerne kan lige så godt serveres med ris eller lidt lunt brød og en frisk salat.