Små løgtærter
- 6 Personer
Det skal du bruge:
4 stk. | løg |
1 stk. | rødløg |
12 stilke | frisk timian |
1 plade | butterdej, fersk |
250 g | mascarpone |
100 glas | Puck ost |
- | karse |
- | olie |
- | citronsaft |
- | salt |
- | peber |
Sådan gør du
-
1Skær løg i tynde skiver – gerne på mandolinjern. Steg løgene på en pande med lidt olie. Løgene skal blive helt bløde og karamelliserede. Brug lidt vand undervejs, hvis noget skulle sætte sig i bunden af panden. Smag til sidst løgene til med citronsaft, salt og peber.
-
2Tænd ovnen på 200 ºC varmluft, og gør en bageplade klar med bagepapir. Snit rødløg fint, og pil bladene af timianstilkene. Udstik 24 små butterdejscirkler med en udstikker på 6 cm i diameter, og fordel dem på bagepladen. Stik nogle gange i dem med en gaffel. Smør mascarpone på dem alle.
-
3Fordel rødløg på dem alle, og drys med lidt salt og peber. Fordel de karamelliserede løg ovenpå, og drys med timianbladene. Bag de små tærter i 12-15 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Servér tærterne lune med lidt smuldret Puck hvid ost og karse ovenpå.