Halloumisalat med fennikel og citrus
SNACKS OG TILBEHøR

Halloumisalat med fennikel og citrus

I bogen ’Sæson – Årstidens måltider’ byder kok og foodstylist Clara Gillow Harborg på mad til alle fire årstider med opskrifter, der kæler for alle dine sanser. På en råkold vinterdag kan det være skønt at skrue op for sødt, salt og krydret i køkkenet. Her får du opskrifter, der giver varme i kinderne og får temperaturen til at stige – på den gode måde.
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

1 fennikel
2 dl. perlecouscous
500 g halloumi
2 stk. blodappelsin
1 stk. pomelo
1 stk. grapefrugt

Honningdressing:

1 spsk. honning
1 spsk. citronsaft
3 spsk. olivenolie
0.5 tsk. salt
0.5 tsk. sort peber friskkværnet

Tilbehør:

1 grøn chili
1 dl. pistacienødder , ristede, saltede
- Basilikumblade til pynt
4 skiver surdejsbrød , til servering

Sådan gør du

  1. 1
    Striml fenniklen tyndt på et mandolinjern.
  2. 2
    Kog perlecouscous efter anvisningen på pakken.
  3. 3
    Imens skæres halloumi i store firkanter og steges gyldenbrun på en varm pande.
  4. 4
    Skær de saftige, solmodne citrusfrugter i skiver eller fileter.
  5. 5
    Anret perlecouscous, fennikel, citrusfrugter og den gyldenbrune halloumi på tallerkner eller et fad.
  6. 6
    Bland alle ingredienserne til dressingen, og smag til med salt og sort peber.
  7. 7
    Dryp honningdressingen over, og pynt med tynde skiver af grøn chili, saltede pistacienødder og basilikum. Servér brød til.