Friterede squashkugler
AFTENSMAD

Friterede squashkugler

Inspirationen til disse friterede squashkugler er hentet fra Kreta, hvor de sammen med andre småretter kan udgøre et helt festmåltid. Opskriften er fra Frederikke Wærens’ kogebog Favoritterne
  • 4 Personer

Squashfars:

2 stk squash (ca. 600 g i alt)
2 tsk. salt
250 g revet mozzarella (eller anden revet ost)
2 fed hvidløg
2 spsk. hvedemel
2 spsk. kartoffelmel
1 tsk. spidskommen
2 tsk. chiliflager, tørrede
- peber


Panering:

3 stk æg
75 g hvedemel
75 g pankorasp
1 l. fritureolie

Sådan gør du

  1. 1
    Skyl squashene, riv dem groft, og bland dem med salt i en si. Lad dem afdryppe i ca. 30 minutter.
  2. 2
    Pres vandet ud af squashen, kom den i en skål, og rør den til en fars med revet ost, pillede og pressede hvidløg, mel, kartoffelmel, spidskommen og chiliflager.
  3. 3
    Smag til med peber og evt. lidt mere salt.
  4. 4
    Form farsen til 16-18 kugler, og stil dem på køl i ca. 1 time.
  5. 5
    Fordel sammenpisket æg, mel og pankorasp i tre dybe tallerkener. Vend kuglerne i æg og derefter i mel. Vend igen kuglerne i æg og derefter i pankorasp.
  6. 6
    Varm olien op ved middelvarme i en tykbundet gryde. Tjek, om olien er klar ved at stikke en tandstik ned i den. Når olien bobler omkring tandstikken, er den klar. Læg forsigtigt 3-4 squashkugler i olien ad gangen. Vend dem undervejs, og fritér dem i 3-4 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Olien må ikke være så varm, at kuglerne bliver for mørke udenpå, før de er gennemstegt; skru evt. lidt ned for olien.
  7. 7
    Tag squashkuglerne op af olien med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle på en tallerken. Servér de lune squashkugler med chilimayonnaise.
  8. 8
    Gør squashkuglerne ekstra saftige ved at blande 1 fintrevet gulerod i farsen.