Friterede squashkugler
- 4 Personer
Squashfars:
2 stk. | squash (ca. 600 g i alt) |
2 tsk. | salt |
250 g | revet mozzarella (eller anden revet ost) |
2 fed | hvidløg |
2 spsk. | hvedemel |
2 spsk. | kartoffelmel |
1 tsk. | spidskommen |
2 tsk. | chiliflager, tørrede |
- | peber |
Panering:
3 stk. | æg |
75 g | hvedemel |
75 g | pankorasp |
1 l. | fritureolie |
Sådan gør du
-
1Skyl squashene, riv dem groft, og bland dem med salt i en si. Lad dem afdryppe i ca. 30 minutter.
-
2Pres vandet ud af squashen, kom den i en skål, og rør den til en fars med revet ost, pillede og pressede hvidløg, mel, kartoffelmel, spidskommen og chiliflager.
-
3Smag til med peber og evt. lidt mere salt.
-
4Form farsen til 16-18 kugler, og stil dem på køl i ca. 1 time.
-
5Fordel sammenpisket æg, mel og pankorasp i tre dybe tallerkener. Vend kuglerne i æg og derefter i mel. Vend igen kuglerne i æg og derefter i pankorasp.
-
6Varm olien op ved middelvarme i en tykbundet gryde. Tjek, om olien er klar ved at stikke en tandstik ned i den. Når olien bobler omkring tandstikken, er den klar. Læg forsigtigt 3-4 squashkugler i olien ad gangen. Vend dem undervejs, og fritér dem i 3-4 minutter, til de er gyldne og gennemstegte. Olien må ikke være så varm, at kuglerne bliver for mørke udenpå, før de er gennemstegt; skru evt. lidt ned for olien.
-
7Tag squashkuglerne op af olien med en hulske, og lad dem dryppe af på køkkenrulle på en tallerken. Servér de lune squashkugler med chilimayonnaise.
-
8Gør squashkuglerne ekstra saftige ved at blande 1 fintrevet gulerod i farsen.