Pasta arrabiata
AFTENSMAD

Pasta arrabiata

  • 4 Personer
  • 45 Minutes

Dette skal du bruge:

400 g fuldkornsspagetti eller tagliatelle
1 dåse hakkede tomater af god kvalitet
- chili efter behov, evt frisk eller tørret
3 fed hvidløg
1 tsk. balsamico
1 tsk. sukker
2 håndfulde frisk   basilikum
80 g parmesan
4 spsk. olivenolie
lidt peber
 efter behov

Sådan gør du

  1. 1
    Varm olivenolien forsigtigt op i en gryde til lav varme sammen med chili og hvidløg. Chili og hvidløg skal nu infusere olien med smag, gerne i 10-20 minutter på lav varme, hvor det ikke tager for meget farve eller brænder på.
  2. 2
    Når hvidløg begynder at skifte farve, hælder du dine hakkede tomater over.
  3. 3
    Sæt blusset på simrevarme og tilsæt salt, peber, sukker og balsamico og smag til – også ift. om du vil have mere chili i.
  4. 4
    Skyl og hak basilikum. Tilsæt basilikum til saucen og lad det hele simre i ca. 15 minutter (uden låg) så det tykner.
  5. 5
    Imens koges pastaen efter anvisning på pakken.
  6. 6
    Vend pasta sammen med tomat/chili sovs og server med friskrevet parmesan eller anden ost og også gerne lidt basilikum.