Blomkålshack: Sådan skærer du blomkål uden blomkålsfnuller

Stikker du kniven direkte ned i blomkålshovedet, når du skal skære blomkål? Så gør du det helt forkert. I hvert fald hvis du vil undgå, at meget af blomkålen ender som blomkålsris på spækbrættet. Se her, hvordan du kan skære blomkål uden blomkålsfnuller

Hvis du starter med at stikke kniven direkte ned i blomkålshovedet, når du skal skærer blomkål, ender du med et spækbræt fyldt med blomkålsfnuller – også kendt som blomkålsris. Det kan jo være fint, hvis du faktisk skal lave blomkålsris.

Men hvis du i virkeligheden skal bruge blomkålsbuketterne, er der en smartere måde at skære blomkålen på. Se videoen herover, eller følg guiden herunder.

Sådan skærer du blomkål

  1. Fjern nogle af de nederste, største blade ved stokken på blomkålshovedet.
  2. Vend blomkålen på siden, stik en stor kniv ind nederst ved stokken, og skær/bræk det nederste af stokken af.
  3. Vend blomkålen på hovedet, og stik kniven direkte ned i stokken oppefra. Stik langt ned, og brug kniven til at brække blomkålshovedet fra hinanden på midten. 
  4. Brug samme metode på de halve blomkålshoveder: Stik kniven ned i stokken, og brug kniven som hjælp til at brække blomkålen fra hinanden. 
  5. Fortsæt på samme vis, til du har så små stykker blomkål, at du kan skære resten i den størrelse buketter, du ønsker.

Hacket kan også bruges på broccoli. 

Læs mere om