Blomkålshack: Sådan skærer du blomkål uden blomkålsfnuller
Hvis du starter med at stikke kniven direkte ned i blomkålshovedet, når du skal skærer blomkål, ender du med et spækbræt fyldt med blomkålsfnuller – også kendt som blomkålsris. Det kan jo være fint, hvis du faktisk skal lave blomkålsris.
Men hvis du i virkeligheden skal bruge blomkålsbuketterne, er der en smartere måde at skære blomkålen på. Se videoen herover, eller følg guiden herunder.
Sådan skærer du blomkål
- Fjern nogle af de nederste, største blade ved stokken på blomkålshovedet.
- Vend blomkålen på siden, stik en stor kniv ind nederst ved stokken, og skær/bræk det nederste af stokken af.
- Vend blomkålen på hovedet, og stik kniven direkte ned i stokken oppefra. Stik langt ned, og brug kniven til at brække blomkålshovedet fra hinanden på midten.
- Brug samme metode på de halve blomkålshoveder: Stik kniven ned i stokken, og brug kniven som hjælp til at brække blomkålen fra hinanden.
- Fortsæt på samme vis, til du har så små stykker blomkål, at du kan skære resten i den størrelse buketter, du ønsker.
Hacket kan også bruges på broccoli.