Airfryeren gør det muligt at bruge mindre fedt i madlavningen. Prøv for eksempel denne opskrift på falafler fra Michelle Kristensens kogebog ’Airfryer for hele familien’.
3 Personer
Falafler
240 g
kikærter , evt. fra dåse
1 stk.
løg
1 fed
hvidløg
1 håndfuld
persille
1 stk.
æg
2 spsk.
havregryn , finvalsede
0.25 stk.
citron økologisk
1 tsk.
stødt spidskommen
1 tsk.
sød paprika
1 tsk.
salt
ANNONCE
Sådan gør du
1
Hæld kikærterne i en sigte, skyl dem og lad dem dryppe af. Pil løget og hak det fint
sammen med hvidløget. Riv citronskallen fint. Kom kikærter, løg, hvidløg, æg, havregryn, citronsaft og -skal, spidskommen, paprika og salt i en foodprocessor og kør det
hele godt sammen.
2
Tænd airfryeren på 175 grader.
3
Form 12 falafler af falafelfarsen. De er lidt fedtede, men sådan skal de være. Kom bagepapir i airfryerens bageform og placér falaflerne deri med en smule afstand. Tilbered dem i airfryeren i 12 minutter. Tag falaflerne af bagepapiret og læg dem i airfryerkurven med bunden i vejret. Tilbered dem i yderligere 5 minutter.
4
Spis 4 falafler hver sammen med f.eks. pitabrød, tortilla eller bagte rodfrugter.