Basisopskrift til frikadeller
FROKOST

Basisopskrift til frikadeller

Den gode klassiske frikadelle med finthakkede løg, havregryn og mælk i farsen. Husk brun sovs, kartofler og surt.
  • 4 Personer

Ingredienser

500 g svinekød hakket svinekød eller Hakket kalv/svinekød
1 tsk. fint salt
lidt peber
 friskkværnet
1 stk. løg Finthakket
1 stk. æg M/L
0.5 dl. finvalsede havregryn
0.75 dl. hvedemel
2 dl. mælk
lidt smør/olie Til stegning

Til servering

- brun sovs
- kartofler

Sådan gør du

  1. 1
    Rør kødet sejt og sammenhængende med saltet i 2-3 min., gerne på en røremaskine eller med effektiv håndkraft!  
  2. 2
    Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver. Hold igen med mælken og juster evt. med ekstra mel, hvis farsen er blevet for blød til at forme.   
  3. 3
    Varm olie/smør på en pande over middel/høj varme. Steg frikadellerne, til de er faste, gyldne og gennemstegte.   
  4. 4
    Læg dem i et ovnfast fad med stanniol over, så de holder sig varme, til sidste hold er stegt.