Basisopskrift til frikadeller
- 4 Personer
Ingredienser
500 g | svinekød hakket svinekød eller Hakket kalv/svinekød |
1 tsk. | fint salt |
lidt | peber friskkværnet |
1 stk. | løg Finthakket |
1 stk. | æg M/L |
0.5 dl. | finvalsede havregryn |
0.75 dl. | hvedemel |
2 dl. | mælk |
lidt | smør/olie Til stegning |
Til servering
- | brun sovs |
- | kartofler |
Sådan gør du
-
1Rør kødet sejt og sammenhængende med saltet i 2-3 min., gerne på en røremaskine eller med effektiv håndkraft!
-
2Tilsæt resten af ingredienserne i nævnte rækkefølge og rør lidt mellem hver. Hold igen med mælken og juster evt. med ekstra mel, hvis farsen er blevet for blød til at forme.
-
3Varm olie/smør på en pande over middel/høj varme. Steg frikadellerne, til de er faste, gyldne og gennemstegte.
-
4Læg dem i et ovnfast fad med stanniol over, så de holder sig varme, til sidste hold er stegt.