Orzo med ristede tomater, chorizo, feta og basilikum
Denne krydrede orzo-ret er sikker på at blive en familiefavorit. Den saftige og velbalancerede rødvin PS Grand Reserve Red fra sydafrikanske Spier fremhæver sødmen fra de ristede babytomater og krydderierne fra Spaniens yndlingspølse, chorizoen. En fantastisk hverdagsret, der både er lækker og nem at tilberede, perfekt til travle familier.
4 Personer
Ingredienser
400 g
blandede babytomater (skær evt. større tomater over)
200 g
chorizo , skåret i skiver
2 kviste
timian , frisk
3 spsk.
olivenolie , plus lidt ekstra
500 g
orzo pasta
1 spsk.
rødvinseddike
1 fed
hvidløg , fintrevet
125 g
feta , smuldret
1 håndfuld
friske basilikumblade
-
salt
-
peber
ANNONCE
Sådan gør du
1
Forvarm ovnen til 220 C. Placer tomaterne og chorizoen i en mellemstor bradepande, top med timian og dryp med olivenolie. Krydr med salt og peber, og rist i 20-25 minutter, indtil tomaterne sprækker og frigiver saft. Fjern fra ovnen og sæt til side.
2
Mens tomaterne og chorizoen ristes i ovnen, bringes en stor gryde med saltet vand i kog. Kog orzoen, indtil den er al dente (ca. 7 minutter), dræn, overfør derefter til en skål og tilføj den ristede tomat-chorizoblanding. Tilføj eddike, hvidløg, feta og halvdelen af basilikummen. Rør sammen for at blande ingredienserne. Krydr med salt og peber, og server varm eller ved stuetemperatur, toppet med lidt ekstra basilikum.