Redaktionen anbefaler






En engangsgrill er let at have med på tur, men sørg for at slukke den korrekt.
Engangsgrillen er god til mad på stranden eller i parken, men det er vigtigt, at du slukker grillen korrekt, hvis du eller andre ikke skal komme til skade. Torben Jensen, der er uddannet brandmand og arbejder med brandforebyggelse i Beredskabsforbundet, giver et par tip til, hvordan du slukker engangsgrillen sikkert:
En slukket engangsgrill med rester af kul og aske skal i de fleste tilfælde i skraldespanden til restaffald. Tager du engangsgrillen med på genbrugsstationen, har du ofte flere muligheder som fx jern- og metalcontainere til den udtjente grill og metalspande til resterne af kul og aske.
I perioder med langvarig tørke har hver kommunes beredskab muligheden for at udstede et afbrændingsforbud, for at forebygge store ukontrollerede naturbrænde. Ved et afbrændingsforbud er det ikke tilladt at tænde bål i det fri. Men hvordan med grillen?
Er der forbud mod åben ild, kan det stadig være tilladt at grille i sin egen have, hvis grillen står på et fast ubrændbart underlag - eksempelvis fliser. Du må også grille på din altan, hvis det er tilladt ud fra ejendommens ordensregler. Optænding i engangsgrill på offentlige arealer, parker, strande mv. er IKKE tilladt, medmindre andet fremgår af afbrændingsforbuddet.
Hold dig opdateret i Beredskabsstyrelsen brandfare-indeks, hvis du vil grille i det fri.
Engangsgrillen er praktisk og nem at have med på farten. Men set ud fra et bæredygtigheds-perspektiv er den kulsort – blandt andet fordi den bliver til restaffald og dermed bidrager til ressourcespild. Har du planer om at engangsgrille, kan du med fordel vælge en grill med FSC-mærket eller PEFC-mærket grillkul. Det er kul lavet af træ, der er produceret med hensyn til naturen og lokalsamfund.
(Kilde: Miljøstyrelsen)
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10