Broccolisalat med mormordressing
- 4 Personer
- 20 Minutes
Det skal du bruge:
1.5 dl. | fløde |
1 tsk. | dijonsennep |
1 tsk. | sukker |
3 spsk. | citronsaft |
200 g | bacon |
1 stk. | broccolihoved stort |
1 stk. | rødløg |
2 spsk. | solsikkekerner |
75 g | rosiner |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Kom fløden i en skål sammen med sennep, sukker, citronsaft, lidt salt og peber og rør det godt sammen til en dressing. Lad den stå på bordet og trække, til den syrner og er blevet tykkere.
-
2Skær bacon i små tern og steg det sprødt på en varm pande.
-
3Skær broccolien i mindre buketter. Sørg for at få så meget af stokken med som muligt – den smager også godt.
-
4Bring en gryde med saltet vand i kog. Blancher broccolien i 2 minutter og kom den så over i en skål med koldt vand, til den er helt kølet af.
-
5Si vandet fra og lad buketterne dryppe helt af for vand. Vend buketterne sammen med den syrnede fløde.
-
6Anret i en skål og top med finthakket rødløg, bacon, solsikkekerner og rosiner.