Broccolisalat med mormordressing
SNACKS OG TILBEHøR

Broccolisalat med mormordressing

Enhver, der er født mellem 1965 og 2005, har garanteret fået serveret denne salat som en fast bestanddel i de fleste buffeter til større familiebegivenheder. Vi har ændret meget lidt på den klassiske opskrift – har blot skiftet cremefraichen ud med syrnet fløde. Opskriften er fra Køkkenskole af Timm Vladimir og Thomas Alcayaga. Bogen er udkommet på Politikens Forlag
  • 4 Personer
  • 20 Minutes

Det skal du bruge:

1.5 dl. fløde
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. sukker
3 spsk. citronsaft
200 g bacon
1 stk. broccolihoved stort
1 stk. rødløg
2 spsk. solsikkekerner
75 g rosiner
- salt
- friskkværnet peber

Sådan gør du

  1. 1
    Kom fløden i en skål sammen med sennep, sukker, citronsaft, lidt salt og peber og rør det godt sammen til en dressing. Lad den stå på bordet og trække, til den syrner og er blevet tykkere.
  2. 2
    Skær bacon i små tern og steg det sprødt på en varm pande.
  3. 3
    Skær broccolien i mindre buketter. Sørg for at få så meget af stokken med som muligt – den smager også godt.
  4. 4
    Bring en gryde med saltet vand i kog. Blancher broccolien i 2 minutter og kom den så over i en skål med koldt vand, til den er helt kølet af.
  5. 5
    Si vandet fra og lad buketterne dryppe helt af for vand. Vend buketterne sammen med den syrnede fløde.
  6. 6
    Anret i en skål og top med finthakket rødløg, bacon, solsikkekerner og rosiner.