Kan man bruge solcreme fra sidste år?

Du kan stadig bruge solcremen fra sidste sommer, hvis den lugter fint og ikke har skiftet farve. Solcreme har typisk en holdbarhed på 1 år efter åbning. Læs mere her.
Ryggen af et barn smurt ind i creme

Husk, at solcreme skal opbevares ved stuetemperatur og kan miste sin solbeskyttende effekt, hvis tuben ligger direkte i solen.

Vær opmærksom på solcremens lugt, farve og urenheder

Du kan for det meste bruge den solcreme, du tog hul på sidste år, når turen går til stranden for første gang i sæsonen. Vær dog opmærksom på følgende:

 

  • Lugter solcremen? Kassér den i så fald.
  • Har solcremen skiftet farve? Kassér den i så fald.
  • Er solcremen beskidt? Kassér den i så fald.

 

Smid solcremen ud, hvis du stadig er i tvivl

Hvis solcremen fra sidste år ikke lugter, er beskidt eller har skiftet farve, kan du altså stadig godt bruge den, selvom den er 1 år gammel.

Det oplyser både Tænk, der har testet 1 år gamle solcremer opbevaret ved stuetemperatur, og Kræftens Bekæmpelse, der råder til at smide solcremen ud, hvis du stadig er i tvivl om dens holdbarhed.

(Artiklen fortsætter efter annoncen)

Opbevar solcreme ved stuetemperatur

Det kan forringe holdbarheden og forringe kvaliteten, hvis solcremen ligger direkte i solen eller i et varmt handskerum i bilen. Derfor er det vigtigt at opbevare solcreme ved stuetemperatur, for ellers kan du ikke regne med, at den åbnede solcreme holder i 1 år.

Uåbnet solcreme holder i 2 til 3 år. Kig på holdbarhedsdatoen.

Læs mere om