Spinatrisotto
- 4 Personer
- 30 Minutes
Det skal du bruge:
1 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
2 stængler | bladselleri |
100 g | frossen spinat |
1 håndfuld | basilikum |
8 dl. | hønsefond |
250 g | risottoris |
1.5 dl. | hvidvin |
40 g | smør |
25 g | parmesan |
- | muskatnød |
3 spsk. | olivenolie |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Sådan gør du
-
1Pil løget og hvidløget og hak det fint.
-
2Hak bladselleri fint. Blend spinat, basilikum og 1 dl fond i en blender – gem lidt basilikum til servering.
-
3Varm olivenolie op i en gryde og svits løg, hvidløg og bladselleri i 1-2 minutter. Tilsæt risene og svits dem i 1 minut under omrøring. Kom vinen på og lad den koge næsten helt væk. Kom derefter fond på ad nogle omgange. Bliv ved med at røre i gryden.
-
4Når væsken er kogt næsten væk, tilsætter du mere fond. Fortsæt, til risen er al dente. Det plejer at tage 15-20 minutter afhængigt af typen. Hvis risen ikke er helt mør, og du er løbet tør for fond, kan du blot tilsætte lidt vand og lade den simre lidt mere.
-
5Kom spinatpuréen i, lige inden risene er færdige. Den skal ikke koge for meget med, da det vil ændre farven ret kraftigt fra irgrøn til brungrøn.
-
6Sluk for varmen, rør smør og parmesan i. Smag til med muskatnød, salt og peber. Lad risottoen trække i 1 minut og server den med lidt basilikum og et par dråber god olivenolie på toppen.