Sådan laver du is i en pose på 5 minutter
Ingredienser
3,5 dl blandet sødmælk og fløde (du kan også bruge 3,5 dl fløde med en fedtprocent på 18-20)
3 spsk sukker
1 knivspids fint salt
1 pose med isterninger
1 dl groft salt – jo grovere, jo bedre
2 spsk chokoladeknapper eller chokoladestykker
Sådan gør du:
Bland sødmælk, fløde, sukker og fint salt i en pose, der kan lukkes. Fyld en større pose med isterninger halvt op. Tilsæt 1 dl groft salt.
Put posen med mælke-flødeblandingen ned i den store pose. Ryst i 5-8 minutter.
Derfor virker det:
Salt sænker frysepunktet for vandet i isterningerne. Når du tilsætter salt til isterningerne, smelter de ved en lavere temperatur. Isterningerne bliver til vand, der har en temperatur på under 0 grader. Det er en fordel, at vandet er flydende i stedet for at være frosset til isterninger. Væske giver nemlig en større kontaktflade med posen med mælk/fløde, end isterningerne gør.
Forskellen på frysepunkterne i isterningerne og i posen med mælk og fløde hjælper til at flødeisen fryser hurtigere. Når du ryster, slår du store iskrystaller i selve isen i stykker, og den færdige is bliver mere ensartet og luftig.