Rabarberflæsk
AFTENSMAD

Rabarberflæsk

Ligesom æbler kan sættes sammen med flæsk, ja, så kan rabarber også. En klassisk fynsk egnsret. Opskriften er fra kogebogen Smag på Fyn af Signe Ryge og Claus Holm
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

- røget flæsk
- rabarber i stykker
- sukker
- persille til grønt drys

Sådan gør du

  1. 1
    Steg flæsket sprødt og godt af på en pande. Det sættes til side, og på samme pande steger vi rabarber af i passende stykker i fedtet. Drys med lidt sukker, og bland det med det sprøde flæsk. Tricket er at lægge flæsk på den kolde pande og så skrue op, så flæsket steges sprødt i eget fedt.
  2. 2
    Prøv en fiskeudgave af denne ret. Køb en hornfisk, steg den af på panden i mindre stykker i smør i ca. 5-7 minutter. Krydres og vendes med friskhakket dild og lidt havtorn. Syren i havtorn løfter retten.