Ligesom æbler kan sættes sammen med flæsk, ja, så kan rabarber også. En klassisk fynsk egnsret. Opskriften er fra kogebogen Smag på Fyn af Signe Ryge og Claus Holm
4 Personer
Det skal du bruge:
500 g
røget flæsk
500 g
rabarber i stykker
-
sukker
-
persille til grønt drys
ANNONCE
Sådan gør du
1
Steg flæsket sprødt og godt af på en pande. Det sættes til side, og på samme pande steger vi rabarber af i passende stykker i fedtet. Drys med lidt sukker, og bland det med det sprøde flæsk. Tricket er at lægge flæsk på den kolde pande og så skrue op, så flæsket steges sprødt i eget fedt.
2
Prøv en fiskeudgave af denne ret. Køb en hornfisk, steg den af på panden i mindre stykker i smør i ca. 5-7 minutter. Krydres og vendes med friskhakket dild og lidt havtorn. Syren i havtorn løfter retten.