Vietnamesisk: Mors ingefærkylling
- 2 Personer
- 45 Minutes
Ingredienser:
500 g | kyllingelår (over- eller underlår) |
Marinade:
1 spsk. | sukker |
1 tsk. | salt |
1 tsk. | 3. krydderi |
Sauce:
20 g | frisk ingefær ca. 5 cm |
0.5 stk. | løg |
2 fed | hvidløg |
2 spsk. | olie |
2 spsk. | sukker |
0.5 dl. | vand |
3 spsk. | fiskesauce |
1 tsk. | sukker |
2 stk | chilier , finthakkede |
- | salt |
Til servering:
1 stk. | agurk |
Sådan gør du
-
1Del kyllingen i mindre stykker vha. en slagterkniv eller en fjerkræsaks.
-
2Bland sukker, salt og 3. krydderi i en stor skål. Læg kødet i marinaden, vend rundt, og lad det trække i mindst 20 minutter på køl.
-
3Skræl ingefæren, skær den i tynde skiver og derefter i strimler. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hæld olie og sukker i en mellemstor gryde, og lad det varme op, til sukkeret karamelliserer og får en mørk, rødbrun farve. Hold godt øje, da det let brænder på, men rør ikke i gryden!
-
4Tag gryden af varmen, og tilsæt løg, hvidløg, kyllingestykker og halvdelen af ingefærstrimlerne. Rør godt sammen, sæt gryden tilbage på blusset, og steg i 1 minut. Tilsæt vand, fiskesauce og sukker, og lad det hele simre under låg i 25 minutter ved lav varme. Vend kødet undervejs, så det bliver stegt godt på beggesider. Tilsæt resten af ingefærstrimlerne, og lad det simre i yderligere 5 minutter.
-
5Skyl chilierne, og hak dem fint. Smag retten til med chili og salt.
-
6Skyl agurken, og skær den i skiver, og server som deleret.