Vietnamesisk: Mors ingefærkylling
AFTENSMAD

Vietnamesisk: Mors ingefærkylling

En klassiker i det vietnamesiske køkken. De saftige kyllingestykker marineres i en krydret blanding af frisk ingefær, hvidløg, fiskesauce og chili. For at få mest mulig smag i retten anvendes der kyllingelår med skind og ben. Opskriften er fra Nina Minhs kogebog Spis ris til
  • 2 Personer
  • 45 Minutes

Ingredienser:

500 g kyllingelår (over- eller underlår)

Marinade:

1 spsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. 3. krydderi

Sauce:

20 g frisk ingefær ca. 5 cm
0.5 stk. løg
2 fed hvidløg
2 spsk. olie
2 spsk. sukker
0.5 dl. vand
3 spsk. fiskesauce
1 tsk. sukker
2 stk chilier , finthakkede
- salt

Til servering:

1 stk. agurk

Sådan gør du

  1. 1
    Del kyllingen i mindre stykker vha. en slagterkniv eller en fjerkræsaks.
  2. 2
    Bland sukker, salt og 3. krydderi i en stor skål. Læg kødet i marinaden, vend rundt, og lad det trække i mindst 20 minutter på køl.
  3. 3
    Skræl ingefæren, skær den i tynde skiver og derefter i strimler. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele fint. Hæld olie og sukker i en mellemstor gryde, og lad det varme op, til sukkeret karamelliserer og får en mørk, rødbrun farve. Hold godt øje, da det let brænder på, men rør ikke i gryden!
  4. 4
    Tag gryden af varmen, og tilsæt løg, hvidløg, kyllingestykker og halvdelen af ingefærstrimlerne. Rør godt sammen, sæt gryden tilbage på blusset, og steg i 1 minut. Tilsæt vand, fiskesauce og sukker, og lad det hele simre under låg i 25 minutter ved lav varme. Vend kødet undervejs, så det bliver stegt godt på beggesider. Tilsæt resten af ingefærstrimlerne, og lad det simre i yderligere 5 minutter.
  5. 5
    Skyl chilierne, og hak dem fint. Smag retten til med chili og salt.
  6. 6
    Skyl agurken, og skær den i skiver, og server som deleret.