Æggekage med flæsk
HURTIG AFTENSMAD

Æggekage med flæsk

Æggets veje er uransagelige, og selv om Vorherre skabte Fyn med de bedste intentioner, var det ikke her, ægget blev udklækket første gang. Det var heller ikke her, man rørte dem sammen og anrettede dem i en pande. Men pyt, for på Fyn får man den bedste æggekage. En fynsk kærlighedsbasker, som alle laver på deres egen måde, og det gør den ganske særlig. Opskriften er fra kogebogen Smag på Fyn af Signe Ryge og Claus Holm
  • 4 Personer

Det skal du bruge:

8 skiver røget flæsk
8 g æg
1.25 dl. mælk
1 spsk. kartoffelmel
- hakket purløg
- Salt & peber

Sådan gør du

  1. 1
    Steg flæsket godt af på panden, til det er sprødt. Pisk æg sammen med mælk og mel samt salt og peber, og hæld det på panden med fedtet fra flæsket, og så er det ned på stille varme. Når kagen er sat og færdig, skal der masser af purløg på sammen med flæsket.
  2. 2
    I stedet for flæsk kan man skære pork belly ud i tern og riste det af i 4 minutter. Det krydres med salt og peber og vendes i sursød sovs. Læg det på toppen af æggekagen, og drys med fynsk ’ukrudt’ (det kan være frisk ramsløg og frisk skvalderkål). Så smager det af lidt ekstra.