Ossobuco
- 4 Personer
- 120 Minutes
Ingredienser
1200 g | kalveskank i skiver |
4 spsk. | hvedemel |
2 stængler | bladselleri |
2 stk. | løg |
4 fed | hvidløg |
2 stk. | gulerødder |
0.5 stk. | flaske tør hvidvin |
1 dåse | hakkede tomater |
1 dåse | tomatpuré |
4 dl. | kalvefond |
4 stk. | laurbærblade |
6 stængler | frisk timian |
2 håndfulde | bredbladet persille – kun stænglerne |
- | olie til stegning |
- | salt |
- | friskkværnet peber |
Gremolata:
2 håndfulde | bredbladet persille – undtaget stænglerne |
2 fed | hvidløg |
1 stk. | øko citron |
Sådan gør du
-
1Skær forsigtigt hinden, som sidder rundt om kødet, over et par steder, så kødet ikke folder sig sammen under stegningen.
-
2Kom mel i en dyb tallerken og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend kødet i melet. Rens alle grøntsagerne og hak dem fint.
-
3Varm en støbejernsgryde op med olie og brun kødet grundigt af i gryden. Tag kødet op og svits derefter de finthakkede bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg i et par minutter.
-
4Kom kødet tilbage i gryden. Kom vinen på sammen med tomater og fond. Bind laurbærblade, persillestilke og timiankviste sammen med noget tråd, kom det i gryden og krydr med salt og peber.
-
5Lad det simre i ca. 2 timer under låg. Hvis gryden kan gå i ovnen, kan du vælge at gå den vej. Her skal retten stå og småsimre i ovnen i 3-3½ timer ved 140 grader varmluft.
-
6Hak persille og hvidløg fint og kom det i en skål. Tilsæt fintrevet citronskal og rør det sammen. Top ossobucoen ved servering med masser af gremolata. Server godt brød, mos, ris eller en risotto til.